Jambon op 10 oktober op bezoek bij Nederlandse premier Rutte

Nieuws | Vlaams minister-president Jan Jambon brengt volgende week maandag 10 oktober een bezoek aan de Nederlandse premier Mark Rutte. Het bezoek staat aangekondigd op de website van de Nederlandse Rijksoverheid. Het kabinet-Jambon bevestigt dat de minister-president voor de tweede keer naar Den Haag reist voor een bezoek aan Rutte. Er zijn ook al concrete plannen voor een nieuwe Vlaams-Nederlandse top.

Door Belga

Deel dit nieuws

Vlaams minister-president Jan Jambon bracht bij zijn aantreden in oktober 2019 al een eerste bezoek aan de Nederlandse premier Rutte. Door corona verliepen de contacten nadien voornamelijk digitaal en telefonisch, maar op maandag 10 oktober brengt Jambon een tweede werkbezoek aan Rutte in Den Haag. Voordien zal Jambon ook een gesprek hebben met de Nederlandse minister van Binnenlandse Zaken Hanke Bruins Slot.

Volgens de aankondiging op de site van de Nederlandse Rijksoverheid staat de ontmoeting tussen Rutte en Jambon "in het teken van grensoverschrijdende samenwerking tussen Nederland en Vlaanderen". "Daarnaast zal er onder meer gesproken worden over de oorlog in Oekraïne, klimaat en energie", klinkt het.

Het kabinet-Jambon bevestigt dat er maandag een hele reeks grensoverschrijdende dossiers op de agenda staan, gaande van het dossier van de 3RX (het alternatieve tracé van de IJzeren Rijn) tot de circulaire economie en mogelijke gezamenlijke handelsmissies. 

Verder zijn er volgens het kabinet-Jambon ook al concrete plannen voor een nieuwe Vlaams-Nederlandse top. Sinds 2011 vindt er om de circa twee jaar zo'n Vlaams-Nederlandse regeringstop plaats. Steeds met de bedoelig om de samenwerking in zoveel mogelijk concrete dossiers te versterken. Na de vijfde editie in 2020 in het Vlaamse Brasschaat - die door corona deels digitaal plaatsvond - is er een nieuwe top gepland in januari 2023. Die moet plaatsvinden in het Nederlandse Noord-Brabant.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top