FIBA schuift met speeldata van Belgian Lions

Basketbal | De wedstrijden van de Belgian Lions in de tweede voorronde van het WK basket 2023 van volgende maand in Turkije en thuis tegen Griekenland zullen een dag later dan oorspronkelijk gepland worden gespeeld.

Door Belga

Deel dit nieuws

Het duel in Turkije wordt verschoven van donderdag 10 naar vrijdag 11 november, de thuismatch tegen Griekenland in Bergen verhuist van zondag 13 naar maandag 14 november (20u30).

Basketball Belgium laat donderdag weten dat het om een "unilaterale beslissing" gaat van de FIBA (de internationale basketbalbond) in functie van de planning van Euroleague-wedstrijden.

Fans die reeds tickets hadden gekocht voor de wedstrijd tegen Griekenland op 13 november in de Mons.Arena, krijgen een automatische volledige terugbetaling van die tickets via Eventbrite. Daarnaast krijgen zij ook als eerste de kans om een nieuw ticket voor de wedstrijd op 14 november aan early bird-tarief aan te kopen, stelt de Belgische federatie.

De Belgian Lions staan met 9 punten uit zes matchen derde in hun groep van de tweede kwalificatieronde. Deze zomer wonnen ze thuis van Groot-Brittannië (72-57) en verloren in Griekenland (85-68). Letland (11 ptn) leidt voor de Grieken (10). Achter België volgen Servië (9), Turkije (8) en Groot-Brittannië (7). Tegen Letland en Servië hoeft België niet te spelen in de tweede voorronde omdat zij al tegenstanders waren in de eerste ronde.

De top drie van de groep plaatst zich voor het WK, dat van 25 augustus tot 10 september 2023 georganiseerd wordt in de Filipijnen, Japan en Indonesië.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top