Heisa rond euthanasieverhaal van slachtoffer aanslag Brussels Airport

Nieuws | De familie van een van de slachtoffers van de aanslagen op Brussels Airport in 2016 reageert geschokt op een RTBF-reportage over "vergeten" slachtoffers die woensdagavond werd uitgezonden. Een 23-jarige vrouw uit Kontich zou onlangs euthanasie hebben gekregen vanwege ondraaglijk psychisch lijden.

Door Belga

Deel dit nieuws

De vrouw in kwestie ging destijds als leerling van het Sint-Ritacollege in Kontich op schoolreis naar Rome vertrekken. Ze zou zich op enkele meters van een van de ontploffingen hebben bevonden en zou daardoor getraumatiseerd zijn, hoewel ze fysiek ongedeerd bleef. Ondanks een psychiatrische behandeling, ging ze in mei van dit jaar tot euthanasie over, aldus nog RTBF. De vrouw zou ook voor de aanslagen al enkele keren zijn opgenomen in een psychiatrische instelling.

Een neuroloog van het UZC Brugman die tussenkwam in het dossier, meent dat de euthanasie (nog) niet had moeten plaatsvinden omdat er nog een zorgaanbod was geweest. Het Antwerpse parket opende een opsporingsonderzoek naar de feiten, maar seponeerde vervolgens de zaak omdat de conclusie luidde dat er geen sprake was van een misdrijf.

De familie van de vrouw laat in een reactie bij monde van hun advocaat weten dat de reportage tot stand kwam zonder medeweten en medewerking van de nabestaanden. "Ze doet op deontologisch en ethisch vlak de wenkbrauwen ernstig fronsen", klinkt het nog in de mededeling. "Daarenboven bevat deze berichtgeving diverse fundamentele onjuistheden." De familie zegt geschokt te zijn en vraagt om haar rust en privacy te respecteren.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top