Drama bij Sevilla: Lopetegui in tranen aan de deur gezet

UEFA Champions League | Het zijn moeilijke tijden voor Sevilla en hun fans. De nederlaag in de Champions League van gisterenavond heeft daar zeker geen goed aan gedaan. De ploeg uit Andalusië werd in eigen huis vernederd door Borussia Dortmund, een fatale uitslag voor de coach van Sevilla.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Sevilla hoopte zeker op een opsteker in de match tegen Borussia Dortmund voor de derde speeldag van de Champions League. De ploeg was slecht aan dit seizoen in de Europese competitie gewonnen. Met slechts één punt tegen Kopenhagen en een nederlaag tegen Manchester City achter de rug, konden ze het zich eigenlijk niet permitteren om nog eens onderuit te gaan. Maar je raadt het al, dat gebeurde toch. De Duitsers maakten de ellende nog wat groter door met 1-4 te winnen. 

Het resultaat betekende meteen ook dat het bestuur van de club besliste om Julen Lopetegui aan de deur te zetten. De Spaanse coach is duidelijk niet langer de geschikte man om de club te doen winnen, want Sevilla doet het niet alleen in de Champions League niet goed. Ook in de competitie zakt Sevilla helemaal weg en staat het intussen op een 17e plaats.

Een overwinning

Sinds het begin van dit seizoen zette Sevilla een reeks van slechte resultaten neer. In de Champions League lieten ze 0 overwinningen, 1 gelijkspel en 2 nederlagen optekenen. Met 1 punt op 9 is een kwalificatie voor een plek bij de laatste 16 bijna uitgesloten. Gelukkig zit ook Kopenhagen in hetzelfde schuiltje en zijn beide ploegen aan elkaar gewaagd. Een derde plaats en een selectie voor de Europa League is nog steeds het absolute doel.

Ook in de competitie heeft Sevilla het moeilijk om punten te scoren. In 7 wedstrijden heeft de ploeg slechts één keer kunnen winnen. Begin september versloegen ze Espanyol Barcelona. Thuis kon Sevilla nog geen enkele keer winnen, het ontslag van Lopetegui na 170 wedstrijden was dan ook onvermijdelijk geworden. Dat hij zijn C4 kreeg na de nederlaag tegen Dortmund leek een uitgemaakte zaak.

Fouten in aanval en verdediging

Tegen Dortmund toonde de ploeg zich zwak op verschillende gebieden. In de verdediging werden te veel fouten gemaakt en in de aanval was de afwerking een groot probleem. Die moeilijkheden zien we ook terug in de competitie, waaruit we concluderen dat het vertrek van Koundé en Diego Carlos nog niet werd gecompenseerd met andere spelers.

Sevilla moet dus dringend actie ondernemen om te vermijden dat ze hun slechtste seizoen in lange tijd afwerken. Lopetegui kon niet voor een ommekeer zorgen, hopelijk kan de opvolger dat wel.Volg de UEFA Champions League integraal op de zenders van Pickx+ Sports, beschikbaar in de tv-optie Pickx Sports van Proximus. 

Proximus biedt tijdens de live-uitzendingen van de UEFA Champions League en het Belgisch voetbal een ‘interactieve’ modus aan in de Pickx-app (Android en iOS) en de website proximuspickx.be. Dankzij deze functie ontdek je de ploegopstellingen, de wedstrijdstatistieken en het vormpeil van beide ploegen. Maar bovenal stelt de interactieve videospeler je in staat om de beste acties van de wedstrijd onmiddellijk opnieuw te beleven wanneer jij het maar wilt! Beleef het voetbal als nergens anders en speel je eigen VAR!

Gerelateerde onderwerpen

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top