Corné van Kessel breekt sleutelbeen bij val op training

Wielersport | De Nederlandse veldrijder Corné van Kessel heeft gisteren bij een val op training in Lichtaart zijn linkersleutelbeen gebroken. Dat bevestigt het Tormans Cyclo Cross Team.

Door Belga

Deel dit nieuws

De 31-jarige Van Kessel ging inmiddels onder het mes bij dokter Toon Claes in Herentals en zal vier tot zes weken buiten strijd zijn. Afgelopen zaterdag werd hij nog vijfde in de Berencross in Meulebeke.

Op de website van zijn team legt de Nederlander uit wat er gebeurd is. "Tijdens de opwarming raakte ik de controle over mijn fiets kwijt in een spoor waar ik al tientallen keren door gefietst heb. Bart Wellens heeft me vergezeld naar het ziekenhuis van Herentals, waar een gebroken sleutelbeen vastgesteld werd. De gevolgen van deze eenvoudige val op mijn schouder zijn erg ongelukkig. Mijn vijfde plaats in Meulebeke toonde de progressie van mijn vorm richting de belangrijkste wedstrijden aan. Ik wil dokter Toon Claes bedanken voor de snelle en efficiënte behandeling. Na deze geslaagde operatie zal ik er alles aan doen om zo snel mogelijk terug in het veld te keren."

Teamdokter Mathieu Vermeersch vult aan. "Corné van Kessel heeft bij zijn val een complexe distale clavicula fractuur opgelopen. In het ziekenhuis van Herentals werd osteosynthese toegepast, waardoor hij vrij snel zijn trainingen op de rollen en op de weg zal kunnen hervatten. We verwachten dat Corné na een herstelperiode van vier tot zes weken opnieuw het veld zal kunnen induiken."

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top