Speelt Cristiano Ronaldo dit seizoen nog in de Champions League?

UEFA Champions League | Het seizoen is nog niet zo lang bezig en Cristiano Ronaldo heeft het nu al weer moeilijk bij Manchester United. Na geruchten over een mogelijke transfer naar een andere ploeg die uiteindelijk niet bleken te kloppen begon de Portugees opnieuw met goeie moed bij United. Maar door zijn wisselvallige prestaties lijkt een vertrek opnieuw in de maak.

Door Pickx

Deel dit nieuws

CR7 speelde dit seizoen nog maar één keer in de basis bij zijn ploeg, toen tijdens een wedstrijd tegen Brentford. In de derby tegen City moest hij opnieuw de bank warm houden, tot tegenzin van heel wat van zijn supporters. Velen vonden dat een respectloze beslissing, hoewel Erik ten Hag zijn beslissing rechtvaardigde door te zeggen dat hij Ronaldo niet in de problemen wilde brengen.

In normale omstandigheden zou Ronaldo altijd in de basis staan voor een wedstrijd tegen City. Maar nu zijn relatie met Manchester United op een fiasco dreigt uit te draaien, is dat dus niet het gevoel. Het bleek uiteindelijk vooral dankzij Ten Hag te zijn dat Ronaldo in de zomermercato niet werd verkocht, net daarom is de beslissing van de coach om Ronaldo niet in te zetten onbegrijpelijk. Zouden de wegen van beide heren dan toch scheiden? Een transfer naar een andere club uit de Engelse competitie lijkt een goede oplossing te zijn.

Ronaldo bij de Blues?

Onder meer Chelsea zou geïnteresseerd zijn in de Portugees. In de vorige transferperiode werd CR7 bij hen aangeboden, maar het bestuur wees hen af. Todd Boehly, manager van de ploeg, zou hem gewild hebben, maar coach Thomas Tuchel stelde zijn veto. Nu de Duitser werd ontslagen, zou een transfer wel mogelijk zijn. 

Ronaldo kwam voor 15 miljoen over in de zomer van 2021 en zal naar verwachting niet voor een veel hoger bedrag vertrekken. Zijn waarde is niet gestegen en een transfer voor dezelfde prijs lijkt in de maak. Het is nog maar de vraag of Graham Potter hem wel zou kunnen integreren in de kern en in zijn spelsysteem. In de laatste competitiewedstrijd maakte hij gebruik van een 4-4-2 formatie. Zou Ronaldo daarin voorin spelen? Of eerder op de flank?

Terugkeer naar de Champions League

Bij een eventuele transfer krijgt Ronaldo misschien ook de kans om terug te keren naar de Champions League. Dit jaar moet hij genoegen nemen met de Europa League, en dat hoort natuurlijk niet bij een speler met de status van Ronaldo. Chelsea zal zich daarvoor wel moeten kwalificeren, want de ploeg startte de competitie in mineur en moet via de groepsfase naar de volgende ronde. Gezien zijn ervaring zou de komst van Ronaldo van grote waarde zijn. 

Maar voor het zover is, kan de saga rond de Portugees nog alle kanten op. De transferperiode begint pas over drie maanden en misschien heeft Ronaldo tegen dan het vertrouwen van de Nederlandse coach teruggewonnen. In de wintermercato zal ook het WK al achter de rug zijn, en zijn prestaties op dat toernooi zullen ook ongetwijfeld een impact op zijn waarde hebben.

Volg de UEFA Champions League integraal op de zenders van Pickx+ Sports, beschikbaar in de tv-optie Pickx Sports van Proximus

Proximus biedt tijdens de live-uitzendingen van de UEFA Champions League en het Belgisch voetbal een ‘interactieve’ modus aan in de Pickx-app (Android en iOS) en de website proximuspickx.be. Dankzij deze functie ontdek je de ploegopstellingen, de wedstrijdstatistieken en het vormpeil van beide ploegen. Maar bovenal stelt de interactieve videospeler je in staat om de beste acties van de wedstrijd onmiddellijk opnieuw te beleven wanneer jij het maar wilt! Beleef het voetbal als nergens anders en speel je eigen VAR!

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top