Peeters noemt uitspraak Jambon over te snel rijden "zeer ongelukkig"

Nieuws | Vlaams minister van Mobiliteit Lydia Peeters (Open VLD) is niet opgezet met de uitspraken van minister-president Jan Jambon in de Vier-talkshow 'De Tafel van Vier', waar hij toegaf zijn chauffeur af en toe te vragen om te snel te rijden. "De snelheidslimiet is de veiligheidslimiet", zegt ze.

Door Belga

Deel dit nieuws

De Vlaamse regeringsleider moest gisteren in 'De Tafel van Vier' toegeven dat hij zijn chauffeur "heel zelden" vraagt om te snel te rijden. "Maar af en toe moet je gewoon zeggen: 'we nemen het risico'", zei Jambon. Indien daar een boete van komt, betaalt de minister-president die naar eigen zeggen wel zelf. 

Zijn collega-minister Lydia Peeters, als minister van Mobiliteit bevoegd voor verkeersveiligheid, spreekt van een "zeer ongelukkige uitspraak". "Sensibilisering is en blijft noodzakelijk, want snelheid is en blijft een killer in het verkeer. We roepen dan ook iedereen op zich aan de snelheidslimieten te houden. Want de snelheidslimiet is de veiligheidslimiet, en veiligheid gaat boven alles", zegt ze. 

Jambon kreeg ook al kritiek van de Vlaamse Stichting Verkeerskunde. Het kabinet van de minister-president liet aan Belga weten dat Jambon te snel rijden "niet goedpraat", en dat Jambon zijn chauffeur zelden vraagt om wat haast te maken, maar niét om doelbewust de snelheidslimiet te overtreden. "Dat kan onder geen beding", klinkt het.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top