Buikspierblessure kan Kyle Walker WK-deelname kosten

Premier League | De deelname van Engels international Kyle Walker aan het WK voetbal in Qatar komt mogelijk in gevaar. De rechtsachter van Manchester City kampt met een buikspierblessure en is zeker een aantal weken buiten strijd.

Door Belga

Deel dit nieuws

Walkers coach Pep Guardiola besprak zijn situatie woensdagavond na de 5-0 overwinning in de Champions League tegen FC Kopenhagen. "Het is iets met de buikspieren en hij zal een tijdje out zijn. Ik weet niet hoelang. Meer kan ik niet zeggen. We zullen met de dokters overleggen. Hopelijk raakt hij hersteld voor het WK. Ik weet hoe belangrijk het WK is voor de spelers maar eerlijk gezegd weet ik het echt niet op dit moment."

De 32-jarige Walker, goed voor 70 interlands, viel zondag in de stadsderby tegen United (6-3 winst) net voor de pauze uit. Sergio Gomez (ex-Anderlecht) kwam in zijn plaats. Tegen Kopenhagen startte Joao Cancelo als rechtsachter en werd diens plaats op links ingenomen door Gomez.

Engeland speelt op het WK in groep B tegen Iran (21 november), de Verenigde Staten (25 november) en Wales (29 november).

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top