Sevilla neemt na zwaar verlies tegen Dortmund afscheid van coach Lopetegui

UEFA Champions League | Julen Lopetegui is niet langer de trainer van Sevilla. Dat heeft het Spaanse team van Adnan Januzaj woensdag gemeld na de 1-4 nederlaag op de derde speeldag van de Champions League tegen Borussia Dortmund.

Door Belga

Deel dit nieuws

Lopetegui was sinds de zomer van 2019 bij Sevilla aan de slag. De 56-jarige Bask zat toen al even zonder ploeg nadat hij eind oktober 2018 werd ontslagen door Real Madrid na een teleurstellend seizoensbegin. Die zomer maakte Lopetegui ook al geen goede beurt bij de Spaanse nationale ploeg. Real kondigde vlak voor het WK in Rusland de komst aan van Lopetegui, waardoor die nog voor de eerste groepswedstrijd moest opstappen bij La Roja. Eerder coachte Lopetegui FC Porto en verschillende Spaanse jeugdelftallen.

In 2020 bezorgde Lopetegui Sevilla nog de Europa League maar nu was zijn krediet, na een slechte start met pas een zeventiende plaats in La Liga, op. In de Champions League telt Sevilla amper een punt na drie duels. Op de eerste speeldag werd al zwaar verloren (0-4) van Manchester City.

Januzaj bleef tegen Dortmund op de bank. Bij de bezoekers uit Duitsland startte Thomas Meunier in de basis, Thorgan Hazard viel in het slot in. De naam van de Argentijn Jorge Sampaoli circuleert als opvolger.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top