West Ham-middenvelder Rice verwacht lastig duel tegen Anderlecht

UEFA Conference League | West Ham, leider in poule B, staat donderdag (18.45 uur) tegenover RSC Anderlecht op de derde speeldag van de Conference League. "Anderlecht is een Europese topclub", vertelde middenvelder Declan Rice woensdag op een persconferentie.

Door Belga

Deel dit nieuws

"We wisten dat het een moeilijke wedstrijd zou worden toen we in dezelfde groep werden ingedeeld", zei de 23-jarige Rice. "Ze hebben een aantal uitstekende spelers, zoals Jan Vertonghen. Josh Cullen (opgeleid bij West Ham, nu bij Burnley) heeft hier gevoetbald. Hij had een geweldige ervaring en zegt veel goede dingen over deze club. Er zal morgen een geweldige sfeer hangen, het wordt een goede wedstrijd. We willen doorstoten uit deze groep en kijken uit naar de wedstrijd."

Rice is sinds het begin van het seizoen aanvoerder van West Ham, nadat hij de band overnam van de gestopte clublegende Mark Noble. "Het is een ongelooflijke eer en ook een verantwoordelijkheid", zei Rice. "Ik vond het niet moeilijk omdat ik veel heb geleerd van Noble en de manier waarop hij met de spelers omging. Er zijn zoveel dingen die achter de schermen gebeuren en die hij makkelijk laat lijken. Ik leer nog steeds bij, maar ik heb ook plezier."

Rice speelde vorig seizoen liefst 60 wedstrijden, met zijn club, die de halve finales van de Europa League bereikte, en de nationale ploeg van Engeland. "Soms is het een kwestie van geluk. Ik probeer buiten het veld zo gezond en fit mogelijk te blijven. Ik wil zoveel mogelijk wedstrijden spelen", besloot de middenvelder met 34 caps en twee doelpunten voor Engeland.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top