Union-coach Geraerts blijft bescheiden ondanks 6/6: "Duidelijk dat Braga favoriet is"

UEFA Europa League | Net zoals bij de vorige twee wedstrijden van zijn club denkt Karel Geraerts, trainer bij Union Sint-Gillis, dat Braga favoriet is, donderdag op de derde speeldag in groep D in de Europa League. "Het is heel duidelijk dat de Portugezen favoriet zijn in deze wedstrijd", vertelde Geraerts woensdag op zijn persconferentie in Portugal.

Door Belga

Deel dit nieuws

De wedstrijd kan belangrijk zijn voor de strijd om de eerste plaats, die een directe kwalificatie voor de achtste finales betekent. De twee clubs delen voorlopig de koppositie met elk zes op zes. "Het wordt uiteraard een belangrijke wedstrijd, maar er zijn er nog drie te gaan", aldus Geraerts, wiens ploeg zondag in de competitie naar Oostende reist om donderdag in Leuven opnieuw Braga partij te geven.

De voormalige middenvelder zei dat er geen twijfel over bestond dat Braga, dat vorig jaar vierde werd in de Portugese competitie, een voorsprong heeft. "Ze zijn een team met veel snelheid en techniek. Ze staan momenteel tweede in Portugal", zei Geraerts. "Ze zijn een geweldige club, met een grote geschiedenis en ervaring. Ze stoten elk seizoen ver door in Europa. Het is heel duidelijk dat zij de favorieten zijn."

Geraerts vreest ook een reactie van de mannen van Artur Jorge, die afgelopen vrijdag in Porto met 4-1 huiswaarts werden gestuurd. "Ik denk niet dat het Braga van streek zal maken, zij weten hoe ze met deze situatie moeten omgaan. Als speler wil je altijd reageren na een nederlaag en iets laten zien aan de fans en de club."

De Belgische vicekampioen begon de groepsfase met een 0-1 overwinning bij de huidige Bundesliga-leider Union Berlin waarna een 3-2 overwinning tegen het Zweedse Malmö volgde aan Den Dreef.

Gerelateerde onderwerpen

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top