Worlds 2022: MAD Lions verliest van Evil Geniuses

Nieuws | MAD Lions werd dinsdag uitgeschakeld tijdens de play-ins van de League of Legends Worlds 2022. Het Europese team verloor hun kwalificatiewedstrijd voor het Main Event met 3-0 van Evil Geniuses. De Noord-Amerikaanse organisatie stelde daarmee een van de laatste beschikbare plaatsen in de groepsfase veilig.

Door Proximus

Deel dit nieuws

Alle westerse League of Legends-fans keken uit naar de eerste confrontatie tussen een Europees en een Noord-Amerikaans team van de 2022 Worlds. Deze woensdag ontmoette MAD Lions, dat als derde eindigde in hun play-in groep, Evil Geniuses. De Amerikanen werden tweede in hun poule, net achter het al gekwalificeerde Fnatic.

Helaas voor Europa kregen de fans een eenzijdige wedstrijd te zien. Het niveau van de Lions, wiens zwakke drafts moeiteloos doorzien werden door Evil Geniuses, lag ver beneden wat we van het team gewend zijn. De Belg Nisqy en zijn collega’s verloren uiteindelijk met 3-0, omdat ze er niet één keer in slaagden door de muren van de basis van de tegenstander te breken.

In de andere kwalificatiewedstrijd won het Chinese RNG verrassend genoeg van de enige Japanse organisatie in de competitie, Detonation FocusMe. De nummer vier van de LPL verzekerde zich zo van de laatste plaats in de groepsfase van het Main Event.

Deze resultaten hebben ons de definitieve samenstelling van de groepsfase gegeven, die vrijdag in New York begint. En het minste wat we kunnen zeggen is dat de Europeanen hard zullen moeten werken om hun groepen te overleven. Rogue, Fnatic en G2 Esports zullen het allemaal opnemen tegen Chinese en Koreaanse teams, die bekend staan om hun uitzonderlijke niveau dit jaar. Voor België rust alle hoop op de schouders van Raphaël “Targamas” Crabbé. De support van G2 Esports is namelijk de laatste landgenoot aanwezig in de competitie.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top