Televisiekok riskeert zes maanden cel voor vechtpartij op lockdownfeestje

Films | Het parket Halle-Vilvoorde heeft vandaag een gevangenisstraf van zes maanden met uitstel gevorderd tegen Mallory Gabsi, een Franstalige televisiekok, omdat de man in september 2020 betrokken zou geweest zijn bij een vechtpartij op een lockdownfeestje. Volgens het parket had de 25-jarige man twee slachtoffers aangevallen en geslagen, maar de verdediging betwistte dat en vroeg de vrijspraak.

Door Belga

Deel dit nieuws

Mallory Gabsi maakte vooral in het Franstalige landsgedeelte en in Frankrijk naam toen hij in 2020 de halve finale haalde in het elfde seizoen van 'Top Chef', een uitzending op RTL-TVI en de Franse zender M6. 

In september van datzelfde jaar was de jongeman aanwezig op een lockdownfeestje in Sint-Genesius-Rode. Hij vertrok er woedend omdat een tas met spullen van hem verdwenen was. Enige tijd later keerde hij terug, en volgens het parket was hij daarbij vergezeld van een groep mensen. "Hij heeft er twee mensen aangesproken die op een wagen aan het wachten waren", zei het parket. "Daar is ruzie ontstaan, waarna die twee mensen in elkaar zijn geslagen. Eén van hen zou daarbij bewusteloos geslagen zijn en een kaakbreuk hebben opgelopen."

Volgens het parket hebben verschillende getuigen het incident gezien en staat het vast dat Mallory Gabsi bij de vechtpartij betrokken was en slagen heeft uitgedeeld. Maar dat werd door de verdediging met klem betwist. "Hij was inderdaad op dat lockdownfeestje, wat een fout was, en is vertrokken", klonk het. "Hij is teruggekeerd om zijn tas te zoeken en de organisatrice van dat feestje is formeel: mijn cliënt was bij haar, in de woning, toen de vechtpartij buiten uitbrak. Hij was daar niet bij betrokken en de slachtoffers hebben het nu enkel op hem gemunt omdat hij bekend is. Ik stel ook vast dat de slachtoffers geen documenten bijbrengen om hun schade-eis te verantwoorden."

Het vonnis valt op 2 november.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top