Ferran Jutglà tilt Club Brugge tot een hoger niveau

UEFA Champions League | Na hun derde overwinning in de groepsfase van de Champions League zullen sommigen zich vast afvragen of er een maat staat op het succes van Club Brugge. Dat blauw-zwart zo goed boert, is mede te danken aan Ferra Jutglà. Hij leverde opnieuw een uitstekende prestatie tegen Atlético Madrid en hielp zijn team met 2-0 te winnen.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Het was een ware prestatie die Club Brugge deze dinsdag leverde in de Champions League-wedstrijd tegen Atlético Madrid. De ploeg van Carl Hoefkens hebben de Madrilenen thuis met 2-0 verslagen, in een kolkend Jan Breydel Stadion. Club Brugge maakte al indruk met een zege tegen Leverkusen en Porto, maar het is pas dankzij de zege tegen Atlético dat ze echt hoge ogen gooien. Met hun 9 op 9 staat Brugge grotendeels bovenaan in hun groep en hebben ze 6 punten voorsprong op al hun achtervolgers. Het is bijna een zekerheid dat Club in de achtste finales zal belanden. Zelfs de eindzege hebben ze al in het vizier.

Dat blauw-zwart het zo goed doet, is te danken aan het magistrale optreden van de Spaanse spits Ferran Jutglà tijdens de match tegen Atlético. De aanvaller kwam in de zomer over van Barcelona en werd al snel een deel van het Belgische team. In Spanje zullen ze vast spijt hebben dat ze de spits ooit hebben laten vertrekken.

Veelzijdig

Op papier leek het er niet op dat Brugge hoge ogen zou gooien, maar met Ferran Jutglà voorin slaagde Club erin de pronostieken naar de prullenmand te verwijzen. De Spanjaard vormde een permanent gevaar voor de verdediging van Atlético en hielp zijn ploeg om twee doelpunten te maken. Bij de eerste goal assisteerde Jutglà zijn ploegmaten, terwijl hij bij de tweede zelf het doelpunt afwerkte.

De Barcelonese spits kwam ook veel in actie, vertelt hij zelf in een interview aan RTBF. "Ik ben blij dat ik heb gescoord en een assist heb gegeven, maar het doet me vooral een plezier dat we als team zo goed hebben gepresteerd en de aanwijzingen van onze trainer hebben gevolgd. Er zijn nog drie wedstrijden te gaan en we mogen blijven dromen", aldus Jutglà.

WK-ambities?

Dat de spits ooit uit Barcelona mocht vertrekken, leidt in de Spaanse voetbalkranten nog steeds tot talrijke vragen en commentaren. "Het is onbegrijpelijk dat hij niet in La Liga speelt... en dat hij niet op het lijstje van Luis Enrique staat voor het WK," aldus Marca. De Spaanse krant vraagt zich ook af waarom Barça hun speler heeft laten gaan voor slechts 5 miljoen euro.

Als Jutglà doorgaat op de ingeslagen weg en de groepsfase van de Champions League nog voor het begin van het WK eindigt, kan hij misschien een plaats in de selectie van La Roja voor de reis naar Qatar bemachtigen. Maar één ding is zeker, Brugge heeft in hem een zeldzame parel gevonden. Deze spits kan de Gazellen naar een hoger niveau tillen.

Het programma van de speeldag 3 in de UEFA Champions League op Pickx+ Sports:

Woensdag 5 oktober

Volg de UEFA Champions League op de zenders van Pickx+ Sports, beschikbaar in de tv-optie Pickx Sports.

Pickx biedt tijdens de live-uitzendingen van de UEFA Champions League en het Belgisch voetbal een ‘interactieve’ modus aan in de Pickx-app (Android en iOS) en de website proximuspickx.be. Dankzij deze functie ontdek je de ploegopstellingen, de wedstrijdstatistieken en het vormpeil van beide ploegen. Maar bovenal stelt de interactieve videospeler je in staat om de beste acties van de wedstrijd onmiddellijk opnieuw te beleven wanneer jij het maar wilt! Beleef het voetbal als nergens anders en speel je eigen VAR!

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top