TSM FTX kondigt terugkeer naar CS:GO aan

Nieuws | De Noord-Amerikaanse organisatie TSM heeft gisteren zijn terugkeer naar Counter-Strike aangekondigd. De comeback maakt een einde aan bijna vijf jaar lange afwezigheid in de professionele competitie.

Door Proximus

Deel dit nieuws

De terugkeer van een legendarische organisatie, eerder op andere games dan op Counter-Strike, werd deze maandagavond aangekondigd. Een video met het nieuws op Twitter hield de aandacht van de TSM-fans vast.

Na de onthulling van het nieuwe hoofdkwartier van het team en een nieuwe merchandisingcollectie, kondigde de vice-president van esports, Dominic Kallas, aan dat TSM een comeback wil maken in het competitieve ecosysteem van CS:GO.

De organisatie lijkt een terugkeer door de grote poort te willen maken, maar zonder bruggen te verbranden. TSM zou er dus niet op uit zijn om een volledig roster van de wereldtop over te kopen, zoals bij Cloud9 het geval was met de aankoop van het ex-roster van Gambit Esports. “We zullen in Europa redelijk wat tijd besteden aan het opbouwen van een roster en het opzetten van de infrastructuur die nodig is voor het succes ervan”, legt Dominic Kallas uit.

Wat de concurrentie betreft, zegt TSM dat het al in gesprek is met ESL en BLAST, de twee belangrijkste toernooiorganisatoren, om te beoordelen in hoeverre TSM zou kunnen terugkeren.

Voor de jongere fans onder ons: TSM stelde vroeger enkele spelers op van wat later het meest dominante roster van Astralis zou worden, met dupreeh, device en Xyp9x.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top