Angelina Jolie beschuldigt Brad Pitt van mishandeling van haar en kinderen

Films | De actrice Angelina Jolie beschuldigt haar ex-man Brad Pitt ervan zowel haarzelf als twee van hun kinderen mishandeld te hebben tijdens een ruzie in hun privéjet in 2016. Dat blijkt uit documenten die dinsdag openbaar zijn gemaakt in de Verenigde Staten. De twee sterren scheidden in 2016, wat leidde tot een lange juridische veldslag.

Door Belga

Deel dit nieuws

In de documenten staat de verklaring van Angelina Jolie te lezen, waarin ze een gewelddadige ruzie beschreef op een vlucht tussen California en Frankrijk. Daarbij zou Brad Pitt "één van de kinderen gewurgd en een andere geslagen hebben". Daarnaast zou hij ook haar bij het hoofd gegrepen en door elkaar geschud hebben, waarna hij haar "richting het toilet duwde", zo schrijven onder andere The New York Times en Variety.

Tijdens het gevecht zou Pitt bier en wijn over zijn vrouw en kinderen uitgegoten hebben. Eén van de kinderen zou zich verbaal verzet hebben, waarop de acteur hem vastgreep, één van de kinderen wurgde en een ander in het gezicht sloeg. "Sommige kinderen vroegen hem om te stoppen, anderen huilden", staat er nog in de documenten te lezen.

Angelina Jolie vroeg de scheiding aan enkele dagen na de vlucht. De feiten werden onder de loep genomen door federale onderzoekers maar er volgde geen vervolging. De entourage van Brad Pitt reageerde voorlopig nog niet op de aantijgingen.

Gerelateerde onderwerpen

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top