'Emancipation' met Will Smith komt toch nog uit in 2022, op tijd voor de Oscars

Films | De nieuwe Apple TV-film 'Emancipation', met in de hoofdrol Will Smith, is vanaf 2 december in de Amerikaanse bioscoopzalen te zien. Eerder was de release van de film, waarmee Apple TV hoopt op een Oscar, uitgesteld na het 'slap'-incident van Smith. Die verkocht comedian Chris Rock een klap tijdens de Oscarceremonie van dit jaar.

Door Belga

Deel dit nieuws

'Emancipation' is een film over het waargebeurde verhaal van Gordon, of ook wel 'Whipped Peter', ten tijde van de Amerikaanse burgeroorlog. De slaaf Peter, gespeeld door Will Smith, ontsnapt van een plantage in Lousiana en vlucht naar het Noorden om zich aan te sluiten bij het leger van de Unie. Daar worden hij, en de foto's van zijn zwaar door een zweep toegetakelde rug, in 1863 als propaganda gebruikt door de tegenstanders van slavernij.

De release van de film was oorspronkelijk wel degelijk gepland voor 2022, maar na het schandaal rond Smith besloot Apple TV om de film even in de kast te laten liggen. Smith bood zijn excuses aan voor de mep, maar werd desondanks voor tien jaar verbannen van de Oscar-ceremonie. Gelukkig voor Apple TV+ betekent dat niet dat hij of films waar hij in meespeelt, niet genomineerd mogen worden.

Apple TV+, dat als eerste streamingservice een Oscar voor 'Beste Film kreeg voor Coda, dacht in 2022 te kunnen rekenen op andere films in de strijd om de Academy Awards. Maar kenners zien dat echte kanshebbers dit jaar nog niet in het portfolio zitten: het succes van 'Cha Cha Real Smooth' en 'Luck' was niet zo groot als verhoopt. Anderzijds geraakt de megaproductie 'Killers of the Flower Moon' van regisseur Martin Scorsese pas klaar in 2023. De vraag blijft uiteraard of de leden van de Academy zullen willen stemmen op Will Smith.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top