"Moet mijn spelers pluim geven", zegt Club-coach Hoefkens na knappe zege tegen Atlético

UEFA Champions League | Club Brugge versloeg dinsdag in een kolkend Jan Breydelstadion op de derde speeldag van groep B in de Champions League Atlético Madrid met 2-0 en behoudt zo het maximum van negen punten. De Belgische kampioen zet door de zege een reuzenstap naar de knock-outfase na nieuwjaar. "Ik moet iedereen van mijn spelers een pluim geven", zei een tevreden coach Carl Hoefkens nadien op het persmoment.

Door Belga

Deel dit nieuws

"Ik denk dat we op voorhand wisten wat we moesten doen, Ik ben dus heel tevreden met hoe mijn spelers hun taken hebben uitgevoerd", zei de Brugse T1. "We zijn erin geslaagd om hen in de eerste helft te laten afzien. In de tweede helft ging het wat moeilijker, ze gingen alles of niets spelen. We moesten agressief blijven in balbezit, maar hebben het vandaag fantastisch goed gedaan. Ik moet iedereen van mijn spelers een pluim geven."

Club telt het maximum van negen punten en kan de kwalificatie voor de knock-outfase bijna niet meer mislopen. "Maar ik leef van wedstrijd tot wedstrijd", aldus Hoefkens. "We hebben natuurlijk een doel en dat is ons kwalificeren voor de volgende ronde. We moeten niet aan de verre toekomst denken maar aan de nabije, en dat is de volgende 90 minuten."

Kamal Sowah (36.) en Ferran Jutgla (62.) zorgden voor de doelpunten bij Club, dat heel de partij de controle behield en nooit echt in de problemen kwam.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top