Mignolet en Jutgla in koor na zege tegen Atlético: "Speciale avond"

UEFA Champions League | Simon Mignolet hield met Club Brugge, dinsdag in het Jan Breydelstadion tegen Atlético Madrid (2-0) op de derde speeldag van de Champions League, opnieuw de nul en zet met blauw-zwart een reuzenstap naar de knock-outfase na nieuwjaar. "Het was een magische avond", vertelde de 34-jarige Rode Duivel na afloop.

Door Belga

Deel dit nieuws

"Het was belangrijk voor de club om een nieuwe stap te zetten in Europa. Ik zei dat we verdedigend beter moesten worden, maar ik vroeg ook niet om drie keer achter elkaar de nul te houden", zei Mignolet met een glimlach aan de Belgische media. "Alle lof voor de coach voor de juiste tactiek."

"We hebben al een aantal geweldige wedstrijden beleefd, maar dit is echt een speciale avond", vervolgde de Limburger. "Iedereen deed zijn werk, zowel aanvallend als verdedigend. Het was moeilijk in de tweede helft met hun druk. We hadden ook een beetje geluk met de gemiste penalty. Ik ben erg blij en het is ook mooi voor het Belgische voetbal."

Ook doelpuntenmaker Ferran Jutgla was in de wolken. "Het was een hele speciale avond", reageerde de 23-jarige Spanjaard, die zich 'Player of the Match' mocht noemen. "Het is een echte kans voor mij om de Champions League te spelen. Kunnen we de kwalificatie nu nog mislopen? We moeten elke wedstrijd spelen en deze lijn doortrekken. Het was sowieso speciaal om tegen een Spaans team te scoren."

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top