Ajax met de billen bloot tegen Napoli, Liverpool wint van Rangers

UEFA Champions League | In groep A van de Champions League heeft Ajax in derde wedstrijd van de groepsfase een pandoering gekregen van Napoli. De Amsterdammers gingen in de Johan Cruijff ArenA met 1-6 onderuit. In dezelfde groep wist Liverpool met 2-0 van Rangers te winnen.

Door Belga

Deel dit nieuws

Ajax kwam dinsdagavond vroeg op voorsprong via Kudus (9.), maar Napoli sloeg nog voor de rust verschroeiend terug met doelpunten van Raspadori (18.), Di Lorenzo (33.) en Zielinski (45.). Na de rust troffen opnieuw Raspadori (47.) en Kvaratskhelia (63.) nog raak. Nadat de Servische Ajacied Tadic in minuut 73 met zijn tweede geel van het veld moest, maakte Simeone (81.) de blamage voor Ajax compleet door de 1-6 eindscore vast te leggen.

De Italianen verstevigen hun leiderspositie dankzij deze derde winst in de groepsfase. Ajax blijft dan weer op 3 punten steken. Liverpool staat wat steviger op de tweede plaats in groep A, nadat het dinsdagavond de punten thuishield tegen Rangers.

Alexander-Arnold (7.) wist op Anfield al vroeg de score te openen. In de tweede helft bracht Salah (53.) de Engelsen vanop de stip op een geruststellende 2-0 voorsprong. De Schotten blijven puntenloos in groep A.

Gerelateerde onderwerpen

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top