Britse minister van Binnenlandse Zaken kondigt harde koers in migratiebeleid aan

Nieuws | De nieuwe Britse minister van Binnenlandse Zaken Suella Braverman heeft op de partijdag van de conservatieve partij een harde koers in het migratiebeleid aangekondigd. Iedereen die illegaal het land binnenkomt, wordt teruggestuurd of moet naar Rwanda, verklaarde Braverman dinsdag in Birmingham.

Door Belga

Deel dit nieuws

"De Labour Party zal proberen ons tegen te houden, de Liberal Democrats zullen gek worden en de Guardian zal instorten", zei ze, waarmee ze verwees naar de oppositiepartijen en de pers.

Braverman zei dat er "te veel asielzoekers zijn die het systeem misbruiken" en niet in dienst staan van "de behoeften van de economie".

Meer dan 33.500 mensen hebben sinds het begin van het jaar de gevaarlijke oversteek gemaakt over het Kanaal. Dat cijfer stijgt sinds 2018 gestaag, ondanks beloften van opeenvolgende conservatieve regeringen.

Veel van de vluchtelingen, hebben recht op asiel. De Britse regering, die na brexit "weer controle over de eigen grenzen" wil krijgen, wil hen echter niet opnemen. Het controversiële plan om asielzoekers over te vliegen naar het Oost-Afrikaanse land Rwanda wordt momenteel niet uitgevoerd na een tussenkomst van een Europese rechtbank.

Braverman, die een staande ovatie kreeg op het congres van de conservatieve partij, zei dat het haar "droom" was dat de migranten voor Kerstmis naar Rwanda zouden worden gevlogen.

Daarnaast wil Braverman ook klimaatactivisten strenge straffen opleggen. De politie heeft alle bevoegdheden nodig om demonstranten te stoppen die chaos en verstoring veroorzaken voor de gezagsgetrouwe meerderheid van de bevolking, zei ze. "Of jullie nu 'Just Stop Oil', 'Insulate Britain' of 'Extinction Rebellion' heten, wij zullen jullie achter de tralies zetten", benadrukte de minister.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top