Remco Evenepoel wilde "absoluut in schoonheid afsluiten" met Iljo Keisse

Wielersport | Nadat hij op 25 september tot wereldkampioen werd gekroond in Wollongong heeft Remco Evenepoel (Quick Step-Alpha Vinyl) zijn eerste wedstrijd in de regenboogtrui gereden in Binche-Chimay-Binche (1.1). Het was ook de laatste wedstrijd van zijn ongelooflijke seizoen in 2022.

Door Belga

Deel dit nieuws

"Het was een eer voor mij om de trui vandaag te dragen", legt Evenepoel uit. "Ik voelde vanaf het begin dat de benen niet meer echt op de afspraak waren. Maar ik wilde ten volle van deze dag genieten".

Evenepoel bracht een speciaal eerbetoon aan zijn teamgenoot Iljo Keisse, aan het einde van diens carrière. De wereldkampioen kwam naast Keisse als 108e over de finish, 6:03 achter de winnaar, de Fransman Christophe Laporte (Jumbo-Visma).

"Ik hoorde mijn ploegleider Rik Van Slycke in de oortjes zeggen dat Iljo Keisse achteraan zat", vertelt de wereldkampioen. "Ik wilde absoluut in schoonheid met hem afsluiten. Ik heb op hem gewacht en dus hebben we samen de koers uitgereden. Hij was bij de start van en tijdens mijn carrière de belangrijkste renner in het peloton. Hij heeft me veel dingen geleerd en dus was het normaal dat we samen finishten. Het was een eer om met hem te hebben gereden en de kamer met hem te hebben gedeeld", voegt de 22-jarige renner toe, die voor het eerst een nummer op zijn regenboogtrui spelde.

"De sfeer in Binche was ongelooflijk. Ik heb genoten van het publiek, iedereen moedigde me aan. Ik kan nu met een grote glimlach zeggen dat mijn seizoen afgelopen is. Ik heb zin om op vakantie te vertrekken, en te genieten van de rust. En dan zal ik me grondig voorbereiden op volgend seizoen", besluit Evenepoel.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top