Nieuw album en tournee in 2023 voor Depeche Mode

Muziek | De Britse band Depeche Mode, een pionier van de synthpop, brengt in 2023 een nieuw album uit, gevolgd door een wereldtournee, de eerste in vijf jaar na de dood van oprichter Andy Fletcher. Het 15e studioalbum, getiteld 'Memento Mori', moet in maart volgend jaar uitkomen, maakte leadzanger Dave Gahan vandaag in Berlijn bekend.

Door Belga

Deel dit nieuws

Geïnspireerd door zowel de pandemie als het verlies van Fletcher, die afgelopen mei op 60-jarige leeftijd overleed, zal de release van het album gevolgd worden door een tournee, de 19e van de band, die in maart van start gaat in Sacramento, Californië.

Depeche Mode heeft wereldwijd meer dan honderd miljoen platen verkocht. Tot hun grootste hits behoren 'Just Can't Get Enough', 'Everything Counts', 'Never Let Me Down Again' en 'Walking in my Shoes'.

De band bestond oorspronkelijk uit toetsenist en songwriter Vince Clarke, toetsenist, zanger en songwriter Martin Gore, toetsenist Andy Fletcher en zanger en songwriter Dave Gahan. Vince Clarke verliet de band eind 1981 en werd twee jaar later vervangen door Alan Wilder. 

Het laatste studioalbum van Depeche Mode, 'Spirit', verscheen in 2017 en werd ook gevolgd door een tournee door Europa en Amerika.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top