Laporte rijdt naar zege in Binche-Chimay-Binche, Evenepoel geeft regenboogtrui kleur

Wielersport | Christophe Laporte (Jumbo-Visma) heeft Binche-Chimay-Binche (1.1) op zijn naam geschreven. De Fransman bleef na 198,6 kilometer op Henegouwse wegen de Noor Rasmus Tiller en zijn landgenoot Hugo Page voor.

Door Belga

Deel dit nieuws

Kersvers wereldkampioen en Vuelta-eindwinnaar Remco Evenepoel pronkte er voor het eerst in de regenboogtrui. Ook voor Philippe Gilbert, de wereldkampioen van 2012 in Valkenburg, was het een speciaal moment. Hij reed in Binche zijn laatste koers in België. 

Evenepoel reed zich trouw aan zichzelf in de kijker en gaf de koers kleur. Op een 25-tal kilometer van de meet hielde de youngster van Quick-Step Alpha Vinyl het voor bekeken en hij liet zich uitzakken. De koers zou niet gaan uitdraaien op een massaspurt, want Laporte glipte op ruim tien kilometer van de meet weg met Tiller. De Fransman was echter oppermachtig en reed ook weg van de Noor.

Hugo Page won nadien de sprint van de derde plaats voor Greg Van Avermaet. Gilbert eindigde bij zijn afscheid in eigen land als zesde. Evenepoel bolde enkele minuten later samen met ploegmaat Iljo Keisse, die na het seizoen stopt, over de meet.

De 29-jarige Laporte volgt op de erelijst de Nederlander Danny van Poppel op, de laureaat in 2021. Tom Van Asbroeck was in 2019 de laatste Belgische winnaar.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top