Nederlandse Wiebes pakt 23e seizoenszege in Binche-Chimay-Binche, Cant wordt vijfde

Wielersport | Lorena Wiebes (DSM) heeft de tweede editie van de vrouwenwedstrijd van Binche-Chimay-Binche (1.1) op haar naam geschreven. De 23-jarige Nederlandse haalde het na 117,2 km tussen Chimay en Binche in een sprint voor haar landgenote Marjolein van 't Geloof (Le Col-Wahoo) en de Finse Anniina Ahtosalo (Uno-X). Sanne Cant (Plantur-Pura) werd vijfde.

Door Belga

Deel dit nieuws

Pas op een kilometer van de aankomst haalde het peloton een groep van vijf rensters in. Het ging om onze landgenote Julie Van De Velde (Plantur-Pura), de Italiaanse Francesca Barale (DSM), de Duitse Hannah Ludwig (UNO-X) en de Nederlandse vrouwen Silke Smulders (Liv Racing) en Nicole Steigenga (Coop-Hitec Products). Het werd een massasprint op de Grote Markt van Binche en daarin was Wiebes opnieuw niet af te stoppen.

Het was haar 23e zege van het seizoen, de 59e in haar carrière. Dit jaar won ze onder meer de Simac Tour, de Ride London Classic, het Europees kampioenschap, Nokere Koerse, de Scheldeprijs, vier ritten in de Baloise Ladies Tour en twee ritten in de Tour de France Femmes. Wiebes volgt op de erelijst in Binche Sara Van de Vel op.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top