DOTA 2: België plaatst zich voor play-offs van qualifier voor WK

Nieuws | De kwalificatiefase van het WK Dota 2, georganiseerd in Istanbul door de Global Esports Federation (GEF), is achter de rug. De vertegenwoordigers van België kwalificeerden zich glansrijk voor de play-offs en bereikten de top van hun groep!

Door Proximus

Deel dit nieuws

Het spel krijgt weinig media-aandacht in onze regio, maar Dota 2 staat bekend om de grootste geldprijzen in de geschiedenis, waaronder 36 miljoen dollar aan prijzengeld voor het jaarlijkse ‘The International’ van Valve.

Het WK is een andere grote competitie, en daar maakte België samen met Moldavië, Turkmenistan en Litouwen deel uit van een van de groepen van de kwalificatiefase. Bij deze, een terugblik op de resultaten van onze spelers tijdens het internationale toernooi van deze geweldige esport!

Een complete overwinning

Het werd een ongelooflijke prestatie van onze landgenoten. Het Belgische team, bestaande uit spelers zoals het Belgisch-Amerikaanse wonderkind Cedric Deckmyn “Davai Lama“, Yuma, Applepie, Vanishing en Sébouille11, heeft indruk gemaakt voor de start van de play-offs, die binnenkort worden gespeeld.

Na wedstrijden tegen Litouwen (1-1), Turkmenistan (2-0) en Moldavië (2-0), zal het Belgische team het op 13 en 14 oktober opnemen tegen Engeland in een double-elimination bracket. De beste twee teams van die fase zullen de finale van de Global Esports Games 2022 in Istanbul bereiken. Servië en Kazachstan maken ook deel uit van deze play-offs.

Het werd een competitie met twee gezichten. Een bekende speler als Davai Lama, titularis bij de Noord-Amerikaanse organisatie ‘Wildcard Gaming’, kon de hoofdrol opeisen. Tegelijk doken er namen op die we niet vaak te zien krijgen tijdens grote competities.

Engeland wordt een taaie tegenstander voor onze Belgische spelers. Het land staat bekend als de belangrijkste natie op Valve’s beroemde MOBA, maar de verrassing van deze recente kwalificatie geeft ons goede hoop over de toekomst van het Belgische team!

Global Esports Games zal ook wedstrijden van wereldklasse organiseren op Street Fighter en eFootball, de opvolger van Pro Evolution Soccer.

Afspraak later in oktober voor de rest van de competitie, die we ook op onze sociale netwerken zullen opvolgen! Tot snel op Proximus Esports!

Bron: BeSF

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top