Het wielerseizoen loopt langzaam ten einde met de Ronde van Langkawi, de Giro del Veneto en het wereldkampioenschap baanwielrennen

Wielersport |

Het is een spannend wielerseizoen geweest, maar het loopt alweer ten einde. De komende dagen is er nog keuze tussen een exotische bestemming, de Italiaanse herfst en de piste.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Ronde van Langkawi

Nadat de Ronde van Langkawi in 2021 nog werd afgelast wegens het coronavirus, kan het in zijn 26e editie uitpakken met een mooi deelnemersveld. Het is voor ploegen die hun plaats in de World Tour willen veiligstellen een uitgelezen mogelijkheid om kostbare UCI-punten na te jagen. Van 11 tot 18 oktober zullen er op Maleisische bodem 8 etappes gereden worden, waarin elk type renner aan zijn trekken zal komen. George Bennett, Ivan Sosa, Juan Sebastian Molano en Eduardo Sepulveda zijn de favorieten om de Italiaan Danilo Celano op te volgen.

Volg de Ronde van Langkawi van 11 tot 18 oktober op Eurosport, beschikbaar in de optie Pickx Sports van Proximus.

Giro del Veneto

Na de Ronde van Lombardije, het laatste wielermonument van het seizoen, naderen de eendagskoersen in Italië hun einde met de Giro del Veneto op 12 oktober. Xandro Meurisse was vorig jaar de eerste Belg in 11 jaar die erin slaagde om er de overwinning weg te kapen. Met enkele klimmetjes in het laatste deel van de wedstrijd zullen de punchers hun hart kunnen ophalen, maar ook de sprinters zijn zeker niet kansloos. Quinten Hermans, Bryan Coquard, Jay Vine en Davide Formolo azen erop de koers aan hun palmares toe te voegen.

Volg de Giro del Veneto op woensdag 12 oktober op Eurosport, beschikbaar in de optie Pickx Sports van Proximus.

WK baanwielrennen

Ten slotte vindt op de Vélodrome National de Saint-Quentin-en-Yvelines van 12 tot 16 oktober het WK baanwielrennen plaats. Net zoals in 2021 zullen er 22 onderdelen afgewerkt worden, met de afvallingskoers en de driekoppige ploegsprint bij de vrouwen die erbij komen. Aan Belgische zijde zal Lotte Kopecky, regerend wereldkampioene in de puntenkoers en vorig jaar ook medaillewinnares in de omnium en de afvallingskoers, met argusogen gevolgd worden.

Volg het WK baanwielrennen van 12 tot 16 oktober op Eurosport, beschikbaar in de optie Pickx Sports van Proximus.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top