Enzo Fernandez, het goudhaantje van Benfica waar PSG op aasde

UEFA Champions League | De twee leiders in groep H van de Champions League, Benfica en PSG, spelen woensdag tegen elkaar. Beide clubs aasden enkele maanden geleden op dezelfde speler, Enzo Fernandez. Uiteindelijk koos de Argentijn voor de ploeg uit de Portugese hoofdstad.

Door Pickx

Deel dit nieuws

We hadden misschien niet verwacht dat deze teams de stand in groep H zouden aanvoeren, maar toch zijn Benfica en PSG de grootste kanshebbers om door te stoten naar de volgende ronde nadat elk van hen kon winnen bij zowel Juventus als Maccabi Haifa. De eerste van twee wedstrijden tussen deze clubs wordt woensdagavond gespeeld in Benfica, de thuisbasis van een zekere Enzo Fernandez. 

Product van Argentijnse club

Di Stefano, Saviola, Crespo, Higuain... de Argentijnse club Atlético River Plate staat erom bekend dat ze uitstekende voetballers opleiden die vaak op Europese bodem doorstoten. Enzo Fernandez zou daar wel eens een van kunnen worden. De 21-jarige speler kwam afgelopen juni bij Benfica aan en ontpopte zich sindsdien tot een van de absolute sterkhouders. Na een veelbelovende start, met onder meer twee doelpunten in de kwalificatiewedstrijden voor de Champions League, stond de Argentijn op de radar van de grootste clubs van Europa.

Als het om talentvolle spelers gaat, schiet PSG meestal snel in actie om de goudhaantjes aan zich te binden. Maar voor de Argentijn kwam de ploeg uit Parijs tekort waardoor Benfica hem kon aanstellen. Misschien is de ploeg uit Portugal zelfs een betere keuze voor de jonge speler. “Enzo Fernandez is een speler die al heel volwassen is, ondanks zijn jonge leeftijd. Je voelt dat hij vertrouwen heeft en hij maakt veel progressie om wedstrijd na wedstrijd beter te presteren. Hij wordt met de dag beter waardoor hij een meerwaarde is voor de ploeg. Hij zorgt voor continuïteit”, vertelde zijn voormalige trainer Marcelo Gallardo enkele maanden geleden.

Eind september maakte de middenvelder bovendien zijn debuut voor de nationale ploeg van Argentinië aan de zijde van Lionel Messi. Ook Argentinië mikt op een goede prestatie op het WK en hoopt daarvoor beroep te doen op Fernandez. Als die op dezelfde manier progressie blijft maken, zullen de Parijzenaars het moeilijk krijgen om de transfer waar te maken. Ook heel wat andere topclubs willen het talent van de Argentijn maar al te graag gebruiken in hun ploeg. Met drie doelpunten in veertien wedstrijden en een schitterend vermogen om het spel te controleren, wekt hij nu al de aandacht van andere clubs met het oog op de wintermercato. Onder meer Liverpool zou al interesse getoond hebben. Ook zijn makelaar beseft wat voor een goudhaantje hij in handen heeft, de afkoopsom van Fernandez bedraagt namelijk 120 miljoen euro… Eén ding staat vast: we zullen ongetwijfeld nog veel te zien krijgen van Enzo Fernandez.

Het programma van speeldag 3 in de UEFA Champions League met Pickx Sports:

Dinsdag 4 oktober

Woensdag 5 oktober

Volg de UEFA Champions League integraal op de zenders van Pickx+ Sports, beschikbaar in de tv-optie Pickx Sports van Proximus.

Proximus biedt tijdens de live-uitzendingen van de UEFA Champions League en het Belgisch voetbal een ‘interactieve’ modus aan in de Pickx-app (Android en iOS) en de website proximuspickx.be. Dankzij deze functie ontdek je de ploegopstellingen, de wedstrijdstatistieken en het vormpeil van beide ploegen. Maar bovenal stelt de interactieve videospeler je in staat om de beste acties van de wedstrijd onmiddellijk opnieuw te beleven wanneer jij het maar wilt! Beleef het voetbal als nergens anders en speel je eigen VAR!

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top