Oekraïne wil met Spanje en Portugal WK voetbal van 2030 organiseren

Voetbal | Oekraïne wil samen met Spanje en Portugal het WK voetbal van 2030 huisvesten. Dat bericht de Britse krant The Times. Spanje en Portugal stelden zich eerder al kandidaat en zijn naar verluidt akkoord gegaan met het verzoek van de Oekraïense president Volodimir Zelenski om zich bij het bid te voegen.

Door Belga

Deel dit nieuws

Het is de bedoeling dat Oekraïne een aantal groepswedstrijden gaat organiseren. Het nieuws wordt volgens The Times morgen op een persconferentie bekendgemaakt. Ook Spaanse en Portugese media bevestigen de gezamenlijke kandidatuur.

De drie landen willen met het idee om samen het WK te organiseren "bijdragen aan de hoop en vrede wereldwijd", zo klinkt het.

Dit jaar wordt het WK voetbal in Qatar gespeeld en over vier jaar zijn de Verenigde Staten, Canada en Mexico de gastlanden.

Een Zuid-Amerikaanse entente, bestaande uit Argentinië, Paraguay, Uruguay en Chili, toonde eerder ook al interesse om het WK voetbal van 2030 te organiseren. Ook in onder meer Marokko, Egypte, Saoedi-Arabië en Israël is er belangstelling.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top