Mathieu van der Poel start zondag op het WK gravelbiken, net als onder meer Van Avermaet en Sagan

Wielersport | Zondag staat het eerste WK gravelbiken op het programma in de Italiaanse regio Veneto. De deelnemerslijst oogt erg fraai met onder meer wegrenners Mathieu van der Poel, Greg Van Avermaet en Peter Sagan. Alpecin-Deceuninck bevestigde gisterenavond de deelname van Van der Poel. De Nederlander gaf aan voornamelijk voor het plezier naar Italië af te reizen. "Maar als het gevoel goed is, ga ik uiteraard voor een goed resultaat", zei hij.

Door Belga

Deel dit nieuws

Van der Poel zal in Veneto deelnemen met ploegmaat Gianni Vermeersch. De Nederlandse alleskunner komt uit een moeilijke periode, met het veelbesproken hotelincident in Australië, voor de wegrit van het WK wielrennen. "Ik rij zondag vooral voor de 'fun'", zei Van der Poel in een vooruitblik. "Het is allemaal nieuw voor mij. Ik trainde pas nog maar voor het eerst op een gravelfiets. Het voelt een beetje als een discipline tussen wegwielrennen en veldrijden in. De aanpassing op de fiets verliep goed. Als het gevoel goed is, wil ik zondag natuurlijk het best mogelijke resultaat behalen."

De renners werken zondag een tocht van 194 kilometer, met start in Vicenza en aankomst in Cittadella, af. Op zaterdag rijden de vrouwen 140 km.

Het WK gravelbiken van 2024 vindt plaats in Vlaams-Brabant.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top