Minstens 15 doden en 20 gewonden bij gevangenisopstand in Ecuador

Nieuws | Bij een opstand in een van de grootste gevangenissen van Ecuador zijn maandag zeker vijftien gedetineerden gedood. Dat hebben de autoriteiten bekendgemaakt Ook eerder is er dodelijk geweld gepleegd.

Door Belga

Deel dit nieuws

Volgens de Ecuadoriaanse gevangenisadministratie (SNAI) biedt het leger steun om de opstand onder controle te krijgen.

De gevangenis, gelegen aan de rand van de stad Latacunga (zuiden), herbergt ongeveer 4.300 gevangenen en is een van de grootste van het land. Sinds februari 2021 zijn er in de gevangenis zeven bloedbaden geweest tussen gevangenen, met meer dan 400 doden tot gevolg.

De autoriteiten hebben het geweld, dat vaak met messen wordt gepleegd - het gaat vaak om onthoofdingen en andere barbaarse daden - nog niet kunnen beteugelen.

Volgens officiële schattingen zitten in de overvolle gevangenissen van het land zo'n 35.000 gevangenen, waaronder veel leden van drugsbendes.

Ecuador grenst aan Colombia en Peru, de grootste cocaïneproducenten wereldwijd. Het land dient vaak als vertrekpunt voor drugstransporten naar de Verenigde Staten en Europa. Vorig jaar had het land van 17,7 miljoen inwoners een moordcijfer van 14 per 100.000 mensen, bijna het dubbele van 2020.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top