Deze films kan je vanaf deze week in de bioscoop bekijken!

Films | In de cinema kan je je deze week verwachten aan een ferme portie drama en thrillers! Vanaf woensdag 5 oktober kan je heel wat nieuwe films in de bioscoop ontdekken. Zoals elke week doorspitte Pickx het programma. Deze films moet je dus absoluut gezien hebben!

Door Pickx

Deel dit nieuws

Novembre

Een van de meest relevante en actuele films van het moment, is ‘Novembre’. Deze film volgt de koortsachtige zoektocht naar de terroristen van de aanslagen op dertien november in Parijs. Dit is dus een soort whodunit, maar ‘Novembre’ is een van de meest verwachte films van dit najaar. Je ziet er onder meer Jean Dujardin en Sandrine Kiberlain in actie. 

De film is van de hand van Cédric Jimenez en blikt terug op de dodelijkste aanslagen van Frankrijk. In totaal lieten 130 mensen het leven bij de gruweldaden op die avond op Ile-de-France. Zeven jaar na de feiten is dit een van de belangrijkste films die zich rechtstreeks op het verhaal van de aanslagen focust. 

Rebel

Deze dramatische film volgt het verhaal van Kamal, een jonge Belgische rapper van Marokkaanse afkomst, die besluit naar Syrië te reizen om de slachtoffers van de oorlog te helpen. Wanneer hij er aankomt, wordt hij gedwongen om zich aan te sluiten bij een groep gewapende mannen die hem meenemen naar Raqqa. Nasim, een jongere broer van Kamal die in Molenbeek bleef, wil zich ook heel erg aansluiten bij de groep en wordt daardoor een gemakkelijke prooi voor ronselaars van terreurgroep Islamitische Staat. Tussen al het geweld in probeert hun moeder Leïla er alles aan te doen om haar jonge zoon te beschermen. 

Deze Belgisch-Frans-Luxemburgse film is geregisseerd door het Belgisch duo Adil El Arbi en Bilall Fallah en ging in première tijdens de nachtelijke sessie van het Filmfestival van Cannes in 2022. Het staat buiten kijf dat de regisseurs met deze film opnieuw een artistiek kunstje tot een goed einde brachten?

Le Sixième Enfant

De eerste film van Léopold Legrand, 'Le Sixième Enfant’, focust op het verlangen van vrouwen om ooit moeder te worden. Bovendien wordt dat verlangen in deze film ter discussie gesteld. Sara Giraudeau, Judith Chemla, Benjamin Lavernhe en Olivier Rabourdin vertolken de hoofdrollen van deze film die zich baseerde op de roman van Alain Jaspard, ‘Pleurer des rivières’.

Het verhaal draait om Franck, een schroothandelaar, en Meriem. Samen hebben ze vijf kinderen en verwachten ze een zesde kleine spruit. Hoewel ze veel kinderen hebben, sukkelen ze ook met ernstige geldproblemen. Anderzijds focust het verhaal op Julien en Anna, twee advocaten die geen kinderen kunnen krijgen… Uiteindelijk leidt alles tot een redelijk ondenkbare regeling tussen beide gezinnen.

Je kan deze films vanaf woensdag 5 oktober in de cinema ontdekken.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top