EU convoceert Russische ambassadeurs na annexatie

Nieuws | De EU heeft vandaag de hoogste Russische diplomaat die in Brussel op post is, ontboden. De demarche maakt deel uit van een gecoördineerde actie met de lidstaten om de "illegale annexatie" van een deel van het grondgebied van Oekraïne te veroordelen en af te wijzen, zei Peter Stano, de woordvoerder buitenlandse zaken van de EU tegen AFP.

Door Belga

Deel dit nieuws

De EU-landen zijn vrijdag gestart met het ontbieden van Russische diplomaten nadat de Russische president Vladimir Poetin zijn handtekening had gezet onder de annexatie van vier regio's in Oekraïne die sinds de invasie in februari door zijn troepen zijn bezet.

België deed dat vrijdag al. Italië en Oostenrijk volgden vandaag. De EU-leiders hamerden erop dat ze deze "illegale annexatie" door Moskou "nooit" zullen erkennen, en de 27 leggen de laatste hand aan nieuwe sancties.

EU-diplomaten proberen intussen de bezwaren van verschillende lidstaten, waaronder Hongarije en Griekenland, tegen een prijsplafond voor wereldwijd verkochte Russische olie weg te nemen.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top