‘Hotel Romantiek’ aflevering 5: kriebels!

Films | De deelnemers van ‘Hotel Romantiek’ groeien steeds dichter naar elkaar toe en in de vijfde aflevering wordt steeds duidelijker wie voorbestemd is om elkaar na het programma nog te zien. Voor de eerste keer mochten de mannen ook de kinderen van de vrouwen proberen te overtuigen, en dat zorgde op het einde nog voor een verrassing en een lichte teleurstelling. Wekelijks selecteren wij onze favoriete opdracht, een ontroerend verhaal en de overslaande vonk van de aflevering.

Door Pickx

Deel dit nieuws

We durven het nu al met enige graad van zekerheid zeggen: Jean-Marie en Linda hebben elkaar gevonden. Toen Gloria hen vroeg hoe hun nacht in de liefdesgrot geweest was, kreeg Jean-Marie er alleen het woord “kriebels!” uit. Dolgelukkig waren ze. Ze hadden het niet verwacht, maar een paar dagen in Cappadocië kan blijkbaar wonderen doen voor een liefdesleven. Is dat ook zo voor de andere koppels?

De opdracht

Wij denken van wel, want hier en daar wordt een hand vastgehouden en neigen deelnemers duidelijk naar elkaar. Normaal kiezen we als favoriete opdracht die waarin er nieuwe koppels gevormd worden, maar in deze aflevering leek het meeste geflikflooi net tussen de opdrachten in te gebeuren.

Dan moesten we maar een andere favoriet kiezen, en dat was in deze aflevering de opdracht waarin we wat lokale cultuur mochten opsnuiven. De mannen mochten van een menukaart hun favoriete gerecht kiezen en die gerechten kwamen uiteraard overeen met wat de vrouwen hadden gekozen als favoriet. Zo werden ze aan elkaar gekoppeld. Per koppel moesten ze een groot t-shirt aantrekken – 1 per koppel, wel te verstaan – om de oude binnenstad van Avanos te ontdekken. Philippe en Gloria gaven het goede voorbeeld, al is goed hier relatief. Philippe sleurde Gloria mee naar de toiletten en Gloria had letterlijk haar stoutste sokken aan. En dat haarmuseum, dat willen wij ook wel eens bezoeken!

Het verhaal

Naast al het geluk van de koppeltjes waren er ook minder leuke verhalen te horen. Steeds doen de deelnemers uit de doeken hoe hun liefdesleven eruit zag voor ze in het programma verschenen en daar hoort vaak heel wat hartzeer bij. Deze keer waren we diep ontroerd door André, die zijn hart opende over de vrouw die hij na 29 jaar verloor. Hij was smoorverliefd toen hij haar leerde kennen en kon zijn geluk niet op toen dat wederzijds bleek te zijn. Maar toen ze op een dag besloot thuis te blijven omdat ze zich niet goed voelde, en toen hij wat later thuiskwam en zag dat alle lichten nog brandden, wist hij al dat er iets grondig fout was gegaan. Sterkte, André!

De vonk

Al te vaak kiezen we als overslaande vonk van de aflevering het koppel dat die avond naar de liefdesgrot mag. Maar deze keer werd gekozen voor Claire en Dirk, die ook al mochten proberen om kamer 301 op te lossen. De kinderen van Claire vonden blijkbaar dat hij goed bij haar paste, maar zij hadden natuurlijk niet gezien hoe Dirk een pijnlijke kemel schoot in kamer 301 – hij noemde Claire namelijk drie keer “Roos”. Daarenboven blijft het leeftijdsverschil steeds terug te keren als mogelijk pijnpunt. Nee, volgens ons is daar geen grote liefde aan het ontstaan. Tussen André en Frieda botert het dan weer wel heel goed. Frieda neemt spontaan de hand van André vast tijdens het wandelen, en dat vindt hij geenszins erg. Samen wonnen ze ook de opdracht in de supermarkt, dus compatibel voor het dagelijkse leven zijn ze zeker. Stilletjes groeiden de twee naar elkaar toe, en dat lijkt ons de mooiste vonk van de week te zijn.

Bekijk ‘Hotel Romantiek’ op zondag om 20u05 op Eén of waar je ook bent via Pickx.be of de Proximus Pickx-app.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top