Russisch parlement ratificeert annexatie Oekraïense regio's

Nieuws | Na de annexatie van de vier Oekraïense regio's Loehansk, Donetsk, Zaporizja en Cherson door de Russische president Vladimir Poetin, heeft nu ook het Russische parlement de annexatie bekrachtigd. Vandaag stemden de meer dan 400 afgevaardigden unaniem voor de opname van de regio's in de Russische Federatie. De Russische minister van Buitenlandse Zaken, Sergei Lavrov, die als gast aanwezig was in de Doema, benadrukte dat de regio's nu onder speciale bescherming van het land staan.

Door Belga

Deel dit nieuws

Poetin had vrijdag internationaal niet-erkende toetredingsverdragen ondertekend met de door Moskou benoemde bezetters. De Doema moest dat nog goedkeuren. De daaropvolgende goedkeuring door de Federatieraad wordt beschouwd als een formaliteit. 

De annexatie, die in strijd is met het internationale recht, zal pas voltooid zijn na de goedkeuring van talrijke wetten over de integratie van de gebieden, waaronder de automatische toekenning van het Russische staatsburgerschap. Ook die is voor maandag gepland. 

Deze wetten moeten ook door de Federatieraad worden goedgekeurd. Dan moet Poetin de incorporatiewetten nog ondertekenen. 

Er is een overgangsperiode tot 2026 om de wetten volledig om te zetten.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top