ESL Pro League XVI: Team Vitality wint razend spannende finale

Esports | De ESL Pro League XVI heeft een krankzinnige competitie opgeleverd. Aan het eind van enorm spannende finale kon Team Vitality Team Liquid te grazen nemen. We kregen een adembenemende finale te zien, die in vijf maps en meer dan zes uur spelen werd beslist.

Door Proximus

Deel dit nieuws

Na twee mooie halve finales, waarin Team Liquid Cloud9 en Team Vitality G2 Esports versloegen, werd de finale van het zestiende seizoen van de ESL Pro League een epische confrontatie, met Mareks “YEKINDAR” Galinskis en de Amerikaan Joshua “oSee” Ohm als hoofdrolspelers bij Liquid.

Aan de andere kant vonden we de nieuwe aanwinst van Vitality terug, de Israëliër Lotan “Spinx” Giladi, in wat zijn eerste finale bij de bijen werd. Maar ook het Franse wonderkind Mathieu “ZywOo” Herbaut leverde een sensationele finale af.

De vijandelijkheden begonnen op Inferno. Team Liquid legde zijn stijl meteen op in deze eerste map. Geleid door EliGe won Team Liquid in stijl met 16-7 en zette zo Vitality vanaf het begin onder druk.

Daarna zouden de twee teams zich testen op Dust2, de pick van Vitality. Deze keer namen de bijen al snel de leiding: ze wonnen met 16-7. Met een gelijkspel trokken de teams naar Mirage, de langste map van de avond.

© HLTV

Het minste wat we kunnen zeggen is dat dit een van de zwaarste gevechten was, zowel mentaal als fysiek, die de spelers in hun carrière hebben meegemaakt. Team Liquid moest hard werken en drie overtimes doorstaan om de druk van Vitality te doorbreken.

Hoewel YEKINDAR en oSee van Team Liquid solide waren in de laatste rondes van deze map, maakten we een unieke prestatie van ZywOo mee. De Franse superster behaalde niet minder dan 51 kills op Mirage, en een totaal van 143 op de hele avond. Ter vergelijking: op de tweede plaats stond de Deen Magisk, met 28 kills

Men had kunnen denken dat de nederlaag op Mirage het moreel van ApEX en zijn team zou gebroken hebben, maar dat was niet het geval. Integendeel, de mannen van coach Zonic herstelden zich op Overpass. Ze begonnen goed aan de vierde map en namen snel de leiding. De fans vreesden echter voor een comeback van NAF en zijn teamgenoten. Team Liquid kwam opnieuw op gang en dwong overtime af. Deze keer won Vitality met 19-17.

De finale van deze ESL Pro League XVI moest dus beslist worden op de vijfde en laatste map. Op Vertigo zouden de teams een laatste keer alles uit de kast halen. De bijen bleken de sterkste. Met 16-11 sleepte het Europese teams de eindoverwinning in de wacht.

© @vLADOPARD

Team Vitality won de grote finale van de ESL Pro League XVI, waarmee Spinx zijn eerste titel in deze topcompetitie behaalde, maar vooral zijn eerste succes in het shirt van de bijen. De voormalige ENCE-speler was bijzonder effectief en maakte op belangrijke momenten in de wedstrijd het verschil.

Maar de wedstrijd kreeg vooral kleur door het talent, de controle en vooral de regelmaat van de jonge Fransman die sinds enkele maanden in topvorm is bij Vitality: ZywOoHij werd verkozen tot MVP voor een prestatie van formaat, die zijn plaats bij de beste spelers ter wereld nog maar eens onderstreept.

Het was een prestigieuze overwinning voor Vitality, dat van deze ervaring gebruik moet maken om de komende jaren andere trofeeën te winnen. 

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top