Nicolo Barella: de “Xavi van Inter Milaan”

UEFA Champions League |

Inter Milaan ontvangt dinsdagavond op de derde speeldag van de Champions League in groep C FC Barcelona. In die wedstrijd zou Nicolo Barella zomaar eens een stap voorwaarts in zijn carrière kunnen zetten door een beslissende rol te vertolken.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Na de loting was meteen duidelijk dat groep C, met ook nog Bayern München en Viktoria Plzen, vonken zou geven. Aangezien Bayern uit de startblokken schoot met 6 op 6 en nu een tweeluik wacht met het Tsjechische kleine broertje, wordt de dubbele ontmoeting tussen de Italianen en de Spanjaarden hoogstwaarschijnlijk doorslaggevend met het oog op de volgende ronde van het Kampioenenbal. Ze laten beiden best geen steek vallen als ze niet tot de Europa League veroordeeld willen worden.

Barella in de voetsporen van Xavi?

De Catalanen lopen momenteel alvast over van vertrouwen nadat ze verleden weekend de koppositie afsnoepten van Real Madrid in La Liga, terwijl er bij de Milanezen ondertussen twijfels in de rangen geslopen zijn. Ze liepen tegen twee opeenvolgende nederlagen aan in de Serie A en hinken daardoor al acht punten achter op leiders Napoli en Atalanta. Gelukkig kan Inter rekenen op zijn 25-jarige spelverdeler Barella. Hij scoorde dit seizoen al twee keer in competitieverband en leverde daarnaast ook drie beslissende passes af. Het heeft er alle schijn van dat de international deze voetbaljaargang alle aandacht naar zich toe zal trekken.

“Hij is fenomenaal. Ooit vroeg ik hem na een wedstrijd om van truitje te wisselen. Hij trof met een geweldige vrije trap raak tegen ons en is bovendien een echt Inter-symbool. Ik zou zeggen dat hij hun Xavi is. Hij wil winnen en hen naar de top loodsen”, sprak Gerard Deulofeu, voormalig speler van Barcelona die nu uitkomt voor Udinese, zich lovend uit over Barella bij Mundo Deportivo.

Misschien ligt er voor hem een toekomst weggelegd bij Real Madrid, de grote rivaal van het Barcelona van Xavi. De Madrilenen zien in Barella de ideale opvolger voor de inmiddels 37-jarige Luka Modric. Er dient zich dinsdagavond dus een ideale mogelijkheid aan om aan te tonen dat de interesse van de Koninklijke gerechtvaardigd is.

Het programma van de derde speeldag in de UEFA Champions League bij Pickx Sports:

Dinsdag 4 oktober

Woensdag 5 oktober

Volg de UEFA Champions League integraal op de zenders van Pickx+ Sports, beschikbaar in de tv-optie Pickx Sports van Proximus. 

Proximus biedt tijdens de live-uitzendingen van de UEFA Champions League en het Belgisch voetbal een ‘interactieve’ modus aan in de Pickx-app (Android en iOS) en de website proximuspickx.be. Dankzij deze functie ontdek je de ploegopstellingen, de wedstrijdstatistieken en het vormpeil van beide ploegen. Maar bovenal stelt de interactieve videospeler je in staat om de beste acties van de wedstrijd onmiddellijk opnieuw te beleven wanneer jij het maar wilt! Beleef het voetbal als nergens anders en speel je eigen VAR!

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top