Uit Nord Stream 1 ontsnapt niet langer gas, uit Nord Stream 2 wel

Nieuws | Uit de lekken in de Nord Stream 1-pijpleiding ontsnapt vandaag niet langer gas, maar uit Nord Stream 2 is dat wel nog altijd het geval. Dat meldt de Zweedse kustwacht nadat ze vanuit de lucht een inspectie uitvoerde boven de twee gesaboteerde pijpleidingen in de Oostzee. Zaterdag meldde het Deense Energieagentschap nog dat de Nord Stream 2 gestopt was met lekken.

Door Belga

Deel dit nieuws

Bij de inspectie vanuit de lucht, vandaag rond 8 uur, was het lek in Nord Stream 1, in de Zweedse exclusieve economische zone, niet langer zichtbaar, maar het lek in Nord Stream 2 was weer toegenomen. De bellen in zee hebben nu een diameter van ongeveer 30 meter, aldus de Zweedse kustwacht.

De operator van de onderzeese pijpleidingen die Rusland met Duitsland verbinden, Nord Stream AG, kondigde dit weekend al aan dat er niet langer gas lekt uit Nord Stream 2. Volgens de exploitant is de druk in de pijpleiding gestabiliseerd, wat betekent dat er geen gas meer uit de pijpleiding stroomt.

Dagenlang ontsnapte gas langs de vier lekken in de onderzeese aardgaspijpleidingen Nord Stream 1 en Nord Stream 2. De vier lekken bij het Deense eiland Bornholm in de Oostzee liggen allemaal in internationale wateren, twee elk in de exclusieve economische zones van Zweden en Denemarken. 

Volgens de Deense autoriteiten zouden de lekken rond vorig weekend ophouden en zouden ze aanzienlijk afnemen.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top