Worlds 2022: een goede start voor Europa

Esports | De Europese teams Fnatic en MAD Lions zijn sterk begonnen aan de play-ins van de League of Legends Worlds 2022. Terwijl Fnatic zijn plaats in de play-offs al heeft veiliggesteld, zal MAD het moeten opnemen tegen Saigon Buffalos en Evil Geniuses om door te stoten in de competitie.

Door Proximus

Deel dit nieuws

De League of Legends Worlds 2022 begon donderdagavond met de klassieke play-in fase, waarin de beste teams uit de minor leagues en enkele major leagues, zoals de LEC, LPL en LCK, samenkomen. En de Europese teams zijn goed gestart.

Fnatic heeft een bijna foutloos parcours afgelegd, en het team speelde verschillende wedstrijden met hun vervangende support Rhuckz. Geplaatst in groep A met Evil Geniuses en DetonatioN FocusMe, verzekerde Fnatic zich van de eerste plaats van de groep met slechts één nederlaag. Een verwacht resultaat gezien het niveau van de teams in de groep. De mannen van YamatoCannon pakten zo de directe kwalificatie voor de groepsfase.

De MAD Lions hebben een moeilijkere play-in fase achter de rug, en hun taak is nog niet ten einde. Hoewel de Belg Nisqy en zijn teamgenoten geen moeite hadden om voorbij de Turkse, Zuid-Amerikaanse en Vietnamese vertegenwoordigers te geraken, waren de duels tegen DRX en RNG, vertegenwoordigers van de Koreaanse en Chinese competities, een ander verhaal. MAD Lions verloor twee keer en liet een eerste plaats binnen hun bereik glippen. Het Europese roster eindigde aan de voet van een podium gedomineerd door DRX, dat zich rechtstreeks plaatste voor de groepsfase.

Vanavond zullen de Lions tegen Saigon Buffalos hun kwalificatie verdedigen. Een wedstrijd die velen in het voordeel van de MAD zien eindigen, ook al mag de explosiviteit van de Buffalo’s in de early game niet onderschat worden. Als ze winnen, worden de fans getrakteerd op een EU-NA derby tegen Evil Geniuses. In de andere eliminatiewedstrijd strijdt het Braziliaanse LOUD tegen het Japanse DFM om een plaats tegen RNG in de tweede kwalificatiewedstrijd.

Zodra deze wedstrijden zijn gespeeld, worden de kwalificatieteams ingedeeld in een van de vier groepen van het Main Event. De groepsfase begint deze vrijdag om 23u in New York, waar Cloud9 het zal opnemen tegen een nog onbekende tegenstander.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top