Zinho Vanheusden viert comeback na acht maanden blessureleed: "Eindelijk ben ik terug"

Eredivisie | Zinho Vanheusden is na bijna acht maanden blessureleed opnieuw voetballer. De 23-jarige verdediger maakte zaterdag zijn debuut voor AZ, als late invaller in de competitiewedstrijd tegen FC Groningen (1-4-zege). "Het was een heel lange weg", zei hij na afloop.

Door Belga

Deel dit nieuws

"Ik ben heel blij dat ik terug op het veld sta na bijna acht maanden afwezigheid", begon een duidelijk opgeluchte Vanheusden. "Het is een heel lange weg geweest, maar ik sta er eindelijk terug. Je wil gewoon terug op het gras staan, voetballen met je vrienden. Nu wil ik alleen nog maar meer. Ik wil zoveel mogelijk spelen, maar het is de trainer die dat bepaalt. Ik wil de ploeg helpen."

Vanheusden zat de voorbije vier wedstrijden van AZ wel al bij de selectie, maar bleef toen op de bank. Tegen Groningen volgde dan eindelijk zijn debuut. "Iedereen wil spelen, maar na mijn lange afwezigheid hebben we de tijd genomen om me rustig te brengen", legde de Limburger uit. "We hebben heel hard en heel goed gewerkt. We zijn stap voor stap gegaan. Dat ik opnieuw kan spelen, was een volgende stap. Hopelijk kan ik zo blijven evolueren."

Vanheusden maakte afgelopen zomer de overstap op huurbasis van Inter Milaan naar AZ. De Alkmaarders bedongen ook een aankoopoptie. 

Inter verhuurde hem vorig jaar aan Genoa, maar dat werd geen succes. Door een nieuwe knieblessure kwam hij er slechts zestien keer in actie en de club degradeerde naar de Serie B. Vanheusden raakte ook uit beeld bij de Rode Duivels, op weg naar het WK in Qatar (20 november-18 december). Hij werd in september vorig jaar voor het laatst opgeroepen door bondscoach Roberto Martinez.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top