Besmettingen onder werkende bevolking met een derde gestegen

Nieuws | Het aantal besmettingen met het coronavirus onder de werkende bevolking is de laatste twee weken met een derde gestegen tegenover de periode daarvoor. Dat blijkt uit het nieuwste rapport van professor arbeidsgeneeskunde Lode Godderis (KU Leuven-IDEWE), dat de verspreiding van het virus in de verschillende economische sectoren opvolgt.

Door Belga

Deel dit nieuws

Het nieuwste rapport bespreekt de periode van 13 tot en met 26 september. Aan de hand van de incidenties, het aantal besmettingen per 100.000 mensen op twee weken tijd, worden verschillende sectoren met elkaar vergeleken.

De incidentie in de werkende bevolking bedraagt 244, tegenover 179 in de vorige periode (30 augustus tot en met 12 september). Dat is een toename van 36 procent. Het aantal besmettingen in de werkende bevolking ligt daarmee ook net iets hoger dan in de algemene populatie. In die laatste groep bedraagt de incidentie 240. In de vorige periode werd een incidentie gemeten van 186.

De incidenties nemen in alle sectoren toe. Zoals steeds spant de zorgsector de kroon. In de ziekenhuizen is een incidentie van 400 opgetekend. Dat komt overeen met de incidentie van eind mei, aan het begin van de zomergolf. Incidenties in het onderwijs zijn ook sterk gestegen: het lager onderwijs komt uit op 244, het middelbaar op 312. Opvallend is ook dat de incidentie onder het treinpersoneel fel is toegenomen. Met 305 landt die incidentie een stuk boven die van de algemene bevolking.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top