François de Smet heeft twee tegenstanders in strijd om voorzitterschap DéFI

Nieuws | Huidig DéFI-voorzitter François De Smet heeft voorlopig twee tegenstanders bij de volgende verkiezing van een nieuwe partijvoorzitter. Het gaat om Pascal Goergen en Michaël Vossaert.

Door Belga

Deel dit nieuws

Vrijdag om middernacht was de deadline voor het indienen van de kandidaturen. De verkiezing zelf vindt plaats op 4 december. Vandaag komt een interne commissie samen om de geldigheid van de kandidaturen tegen het licht te houden.

De Smet kondigde eerder aan dat hij kandidaat is om zichzelf op te volgen als voorzitter van DéFI, het vroegere FDF. Hij trad in december 2019 in de voetsporen van Olivier Maingain. Voorlopig heeft De Smet twee tegenkandidaten. Het gaat om Michaël Vossaert, die momenteel Brussels parlementslid is en fractieleider in het parlement van de Franse gemeenschap, en Pascal Goergen, de huidige voorzitter van de Waalse afdeling van de partij.

Vossaert heeft de ambitie om zijn partij in 2024 incontournable te maken in Brussel, maar wil ook de afdelingen in de Vlaamse rand versterken in de hoop een zitje in het Vlaams parlement binnen te rijven.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top