Beveren boekt grootste zege in 10 jaar; Lierse evenaart grootste nederlaag sinds samensmelting

Challenger Pro League | SK Beveren zorgde zondag voor dé uitslag van het weekend door competitieleider Lierse met een droge 5-0 huiswaarts te sturen. De Waaslanders begonnen de match door omstandigheden nochtans zonder echte centrumspits, maar dat weerhield Ribeiro, Barry en co niet om de bezoekende defensie helemaal aan flarden te spelen.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Dolle pret dus voor de thuisfans, die al diep in het geheugen moesten graven om een evenaring van zo'n straffe score op te diepen. In mei 2018 werd er in Play-off II nog wel eens een 0-5 genoteerd tegen Lierse, maar dat was toen een forfaitzege na het failliet van de Pallieters.

Voor een 'sportieve' 5-0 moeten we al terug naar april 2012. Toen haalde Waasland-Beveren in de toenmalige tweede klasse ook de sloophamer boven tegen Lommel United (nu SK).  Radzinski, Snelders, Paulussen, Van Damme en Onana waren toen de doelpuntenmakers. Inderdaad... dezelfde Van Damme die nu ook nog mee tussen de lijnen stond.

Voor Lierse was de pandoering op de Freethiel dan weer een evenaring van de grootste clubnederlaag sinds de samensmelting tussen KFC Oosterzonen en Lierse SK (in 2018). In december 2020 kreeg Lierse er ook al eens vijf om de oren bij een bezoekje aan het Dudenpark.

Gerelateerde onderwerpen

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top