Eupen gaat in slotkwartier met volle buit aan de haal bij Sint-Truiden

Jupiler Pro League | In de afsluiter van de tiende speeldag van de Jupiler Pro League is Eupen zondagavond met de volle buit aan de haal gegaan bij Sint-Truiden: 0-1.

Door Belga

Deel dit nieuws

De Limburgers mislopen zo de kans om de top 8 binnen te glippen en prijken op de elfde plaats in de tussenstand van de Belgische eerste klasse met 13 punten. De Oostkantonners ontglippen op hun beurt de degradatiezone en schuiven door naar de vijftiende positie met 9 eenheden.

De eerste helft op Stayen had weinig om het lijf. Mory Konate, Eric Bocat en Toni Leistner misten precisie namens de Kanaries, terwijl de Panda's daar enkel een gevaarlijke vrije trap van Stef Peeters tegenover konden zetten.

Na de pauze viel er meer animo waar te nemen. Zowel STVV als Eupen kreeg kansen om te scoren, maar aanvankelijk gaven beide doelwachters geen krimp. Bij het ingaan van het slotkwartier moest Daniel Schmidt zich toch gewonnen geven na een knap uitgesponnen aanval met wisselspeler Konan Ndri (76.) als afwerker. Het team van Bernd Storck overleefde het Truiens slotoffensief. De poging van Gianni Bruno oog in oog met Lennart Moser ontbeerde kracht.

Eerder op de dag ging RSC Anderlecht in eigen huis met 0-1 de boot in tegen Sporting Charleroi, draaide Cercle Brugge AA Gent met 3-4 een loer in een waar spektakelstuk en trakteerde KV Kortrijk koploper Antwerp op een eerste nederlaag (2-1).

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top