KV Kortrijk trakteert koploper Antwerp op eerste nederlaag

Jupiler Pro League | KV Kortrijk heeft leider Antwerp zondagavond op de tiende speeldag van de Jupiler Pro League op een eerste nederlaag getrakteerd. Het Guldensporenstadion zag de thuisploeg met 2-1 winnen.

Door Belga

Deel dit nieuws

KVK schuift op naar de veertiende plaats in de tussenstand van de Belgische hoogste voetbalafdeling met 10 punten. De troepen van Mark van Bommel blijven ondanks het eerste puntenverlies in competitieverband leider met 27 punten, voor Racing Genk (25 ptn.) en Club Brugge (22 ptn.)

De Kerels leerden de Great Old na 45 minuten een lesje in efficiëntie. De openingsgoal werd geforceerd door twee ex-spelers. De gecontesteerde Didier Lamkel Zé bediende Felipe Avenatti (21.), die moederziel alleen voor Jean Butez kon binnenduwen. Het Kameroense woelwater ging aansluitend de Antwerp-aanhang provoceren met een buikschuiver en een zenhouding. Met de rust in het vizier had Faïz Selemani (42.) de dubbele voorsprong maar binnen te leggen nadat hij Butez omspeelde. De aansluitingstreffer van Vincent Janssen (90.+2), van op elfmeter na een ongelukkige handsbal, viel veel te laat om de Kortrijkzanen echt te verontrusten.

Eerder op de dag ging RSC Anderlecht in eigen huis met 0-1 de boot in tegen Sporting Charleroi en draaide Cercle Brugge AA Gent met 3-4 een loer in een waar spektakelstuk. Dino Hotic ontpopte zich tot matchwinnaar met een hattrick. Omstreeks 21u sluiten Sint-Truiden en Eupen de speeldag nog af op Stayen.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top