Yellow Tigers tweede in hun groep na nederlaag Nederland

Sport | De Yellow Tigers (FIVB-11) hebben de eerste groepsfase van het wereldkampioenschap volleybal met een tweede plaats afgesloten. Italië (FIVB-2) is de ongeslagen groepswinnaar. Zondagavond legden de Italianen ook gastland Nederland (FIVB-10) op het kapblok. Het werd 3-1 (25-13, 22-25, 25-16, 25-21). Eerder op de dag won België met 3-0 (25-8, 25-19, 25-14) van Kameroen (FIVB-31).

Door Belga

Deel dit nieuws

De Belgen moesten alleen in Italië hun meerdere erkennen en doen met vier zeges beter dan Nederland (3 overwinningen) en Puerto Rico (2). Kenia (1) en Kameroen (0) zijn uitgschakeld.

In de tweede groepsfase nemen de Tigers hun resultaten tegen Italië (1-3), Nederland (3-1) en Puerto Rico (3-0) mee. China (FIVB-5), Brazilië (FIVB-3), Japan (FIVB-7) en Argentinië (FIVB-18) zijn de andere tegenstanders in hun groep. China, Brazilië en Japan starten net als de Belgen met twee zeges achter hun naam. Italië heeft drie zeges, Nederland één, Puerto Rico en Argentinië nul. Wie in de tweede ronde in de top vier van zijn groep eindigt, mag naar de kwartfinales.

Dinsdag nemen de Tigers het in hun eerste wedstrijd van de tweede ronde in Rotterdam tegen Japan op. Woensdag is Argentinië er de tegenstander. Daarna hebben de Tigers twee dagen rust. Zaterdag volgt een clash met Brazilië.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top