Jérôme Guéry: "Als ik geen fouten maak, maakt Quel Homme er ook geen"

Sport | "Ik wist, als ik geen fouten maakte, zou Quel Homme er ook geen maken", reageerde een dolgelukkige Jérôme Guéry zondag nadat hij als slotruiter België mee de zege bezorgde in de Nations Cup.

Door Belga

Deel dit nieuws

"Het is niet de eerste keer dat ik voor de opdracht stond om het samen met Quel Homme af te maken. Ik wist dat ik nul moest rijden om de overwinning en de kwalificatie voor Parijs te pakken. Voor mij was het nog eens dubbel. Mijn volgende groot doel is immers om met Quel Homme op de Spelen van Parijs te geraken. De volgende twee jaar zal het zaak zijn om Quel Homme in topvorm te houden maar ik twijfel er niet aan dat ons dat gaat lukken!."

Guéry was ook lovend over parcoursbouwer Santiago Varela: "Varela is één van de grootmeesters in het opbouwen van parcoursen. Niet voor niets werd hij uitgekozen als parcoursbouwer op de laatste Olympische Spelen in Tokio. Hij weet als geen ander om de juiste balans te vinden voor paard en ruiter; vaak heel technisch, maar ook altijd met de garantie voor spektakel zodat het een lust wordt voor publiek, coaches en officials."

Ook na een zoveelste knalprestatie met Quel Homme gaat Guery er nog niet vanuit dat hij genomineerd zal worden voor Sportman van het Jaar: "We hebben in ons klein land veel kampioenen in veel sportdisciplines. Ik blijf gewoon keihard werken voor mijn land en dan zien we wel wat dat allemaal kan opleveren. Vandaag was dat de overwinning en de kwalificatie voor de Olympische Spelen. Nu eerst een paar uur genieten en vanaf morgen gewoonweg terug hard begin te werken."

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top