Man City en hattrickhelden Haaland en Foden draaien Man Utd door de gehaktmolen

Premier League | Manchester City heeft stadsrivaal Manchester United zondagnamiddag op de negende speeldag van de Premier League door de gehaktmolen gedraaid. Het spektakelstuk eindigde op 6-3, nadat het halfweg al 4-0 stond.

Door Belga

Deel dit nieuws

Al in de derde minuut versierden de Citizens een driedubbele kans, maar Erling Haaland, Kevin De Bruyne en Bernardo Silva konden niet scoren. Even nadien was het wel raak: de Red Devils werden volledig uit verband gespeeld en eindstation Phil Foden (7.) liet David De Gea volledig kansloos. De Mancunians ontsnapten een tiental minuten later aan een dubbele achterstand toen Ilkay Gündogan op vrije trap de buitenkant van de paal trof. Haaland (34. en 38.) verdriedubbelde de marge op enkele minuten tijd met zijn 12e en 13e competitiegoal door eerst met de kop boven alles en iedereen uit te torenen en nadien de bal aan de tweede paal tegen de netten te glijden. De Bruyne leverde voor beide treffers de assist af. Op slag van rust was Haaland de assistgever van dienst op Foden (44.), die zijn doelpuntenproductie zo eveneens op twee stuks bracht.

Antony (56.) schonk de bezoekers in de tweede helft hoop door met een knappe krul de eer te redden. Het bleek een maat voor niets: Haaland (64.) voltooide na ruim een uur zijn hattrick op voorzet van voormalig Anderlecht-speler Sergio Gomez. Haaland pikte nog een tweede assist mee met een doorsteekpass op Foden (73.), die op zijn beurt zijn drieklapper voltrok. Invaller Anthony Martial (84. en 90.+1) verzachtte de pijn met een rebound en een perfect omgezette penalty. Cristiano Ronaldo moest overigens 90 minuten lijdzaam toekijken.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top