Belgische springruiters winnen FEI Nations Cup en mogen naar Spelen in Parijs

Sport | De Belgische springruiters hebben zondag in het Spaanse Barcelona de FEI Nations Cup gewonnen. In de finale bleven Koen Vereecke (Kasanova), Gilles Thomas (Calleryama) en Jérôme Guéry (Quel Homme) foutloos, zodat de vier strafpunten van Gregory Wathelet (Iron Man) het schrapresultaat werden.

Door Belga

Deel dit nieuws

De Fransen Simon Delestre (Jolly Jumper), Gregory Cotard (Bibici), Julien Epaillard (Caracole) en Kevin Staut (Viking) werden met acht punten tweede, de Zwitsers Edouard Schmitz (Quno), Pius Schwizer (Vancouver), Martin Fuchs (Conner) en Steve Guerdat (Venard) met eveneens acht strafpunten derde. België had zich donderdag, toen met Olivier Philippaerts (Le Bue Diamond) in de plaats van Wathelet, met een gedeelde derde plaats in de eerste ronde voor de finale geplaatst.

De zege leverde België een ticket voor de Olypische Spelen van 2024 in Parijs op. Daarvoor volstond het om voor Zwitserland en Spanje, met zestien punten zesde, te eindigen. 

Het is de derde keer dat België de Nations Cup wint. Olivier Philippaerts en Gregory Wathelet waren er ook in 2015 al bij, toen in het gezelschap van Jos Lansink en Judy-Ann Melchior. In 2018 zorgden Niels Bruynseels, Pieter Devos, Jos Verlooy en Nicola Philippaerts voor de tweede Belgische zege.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top