Anderlecht gaat in eigen huis de boot in tegen Charleroi

Jupiler Pro League | Anderlecht heeft zondag op de tiende speeldag van de Jupiler Pro League een 0-1 nederlaag geleden tegen Sporting Charleroi. Ryota Morioka zorgde tegen zijn ex-club na 65 minuten voor de enige treffer van de partij. In de stand klimt Charleroi over Anderlecht naar de achtste plaats. De Carolo's tellen 15 punten, paars-wit 13.

Door Belga

Deel dit nieuws

Na een studieronde van een twintigtal minuten was het Anderlecht dat als eerste dichtbij een voorsprong kwam. Charleroi-doelman Patron, die de met overbelasting kampende Koffi verving, kwam goed tussen op een afstandschot van Vertonghen en een vlam van dichtbij van Ashimeru. Charleroi herpakte zich en dreigde op het halfuur met een poging van Hosseinzadeh. Kersvers Rode Duivel Debast raakte geblesseerd bij die fase, maar kon met een stevig ingepakte hand verder. Een fletse eerste helft eindigde in 0-0.

Ook na de pauze bleef Anderlecht krasselen. Een poging van Hoedt vond Patron op zijn weg. Maar Charleroi bleef makkelijk overeind en sloeg even voorbij het uur toe. Morioka rondde een knappe combinatie van de Henegouwers af met een gekruist schot voorbij Van Crombrugge, 0-1. De Japanner juichte niet tegen zijn ex-ploeg.

De partij ontplofte nu helemaal. Anderlecht voerde de druk op en achtereenvolgens Silva (hoog over), Verschaeren (van de lijn gekeerd) en invaller Esposito (naast) misten mogelijkheden voor paars-wit. Tussendoor ging een fraai hieltje van Badji voor Charleroi naast. Anderlecht verdiende wel een gelijkmaker, maar een gebrek aan efficiëntie brak de Brusselaars zuur op. Het bleef 0-1.

Voor Charleroi is het een welgekomen driepunter na drie nederlagen in de laatste vier competitieduels. Anderlecht blijft op de sukkel met haar vijfde nederlaag in tien wedstrijden in de Jupiler Pro League.

Later op de dag zijn er in de Jupiler Pro League nog Gent-Cercle Brugge (16u), Kortrijk-Antwerp (18u30) en STVV-Eupen (21u).

Gerelateerde onderwerpen

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top